10 x cadeaus en speelgoed voor jongens van 1 jaar

Ontdek 10 geweldige cadeaus en speelgoed voor jongens van 1 jaar! Met kleurrijke stapelblokken, knuffelbare pluchen dieren en interactieve speeltjes hebben we voor elk kind iets leuks. Stimuleer hun verbeelding met vormsorteerders en bouwsets. Educatieve boekjes en muziekinstrumenten bieden leerzaam vermaak. Vergeet de schattige trekspeeltjes en loopfietsjes niet om hun eerste stappen te ondersteunen. Verras jouw kleintje met deze geweldige cadeaus en zie zijn ogen stralen van vreugde!

cadeau-jongen

De leukste 10 cadeaus voor 1-jarige jongens

Wiens verjaardag het ook is, die van je eigen zoontje, de buurjongen, de zoon van je vriendin of je neefje, het is en blijft een mijlpaal. Zowel voor het kindje als voor de ouders is het een bijzondere dag. Wil jij ook een leuk cadeau baby 1 jaar vinden? Hieronder vind je 10 leuke cadeau 1 jaar zoon.

1. Verstoppertje spelen

Nu het kindje één jaar is, begint hij waarschijnlijk al zijn eerste stapjes te zetten. Het wordt dus tijd om de wereld te ontdekken met z’n eigen voeten. Al snel zal de kleine dreumes overal bij kunnen in huis en dan is Verstoppertje een leuk spel. Van verschillende karakters kan je dit spel aanschaffen, zoals Woezel en Pip, Nijntje, Peppa Pig en Bumba. Je kan de pop of het figuur ergens in de kamer verstoppen en die roept regelmatig “Ik ben hier!”. Zo kan de dreumes op zoek en het spel Verstoppertje spelen. Dit is een leuk cadeau jongen 1 jaar.

3. Vormenspeelgoed

In de periode tussen 12 maanden en 24 maanden ontwikkelen kinderen zich volop en leren ze vormen herkennen en plaatsen. Speelgoed jongen 1 jaar past dan ook precies bij vormenspeelgoed. Je kan dit type speelgoed in verschillende soorten aanschaffen, zoals een stapeltoren, een vormenstoof en een regenboog. Maar er zijn ook dieren die je kan stapelen en speciale unieke vormen waarmee ze zich kunnen ontwikkelen.

4. Voorleesboeken voor een jongen van 1 jaar

Cadeau baby 1 jaar kan je ook vinden als je zoekt naar voorleesboeken. Veel ouders beginnen al vroeg met voorlezen en dat werkt positief op de ontwikkeling van het kindje. Zodra een kind 1 jaar wordt kan hij al verhaaltjes begrijpen. Daarom is het leuk om voorleesboeken te geven als cadeau want zo kan het kind zich verder ontwikkelen en voorleesboeken voor een jongen van 1 jaar hebben vaak grote plaatjes die ze ook kunnen aanwijzen. Zo wordt het verhaal levendig en leuk om te volgen voor het kleintje.

7. Wobbel

De Wobbel is een gebogen plank wat niet direct aan een bepaald spel of speelgoed doet denken. Dat is precies waar de Wobbel voor is uitgevonden; stimulatie van creativiteit. Hij kan namelijk voor van alles gebruikt worden, zoals een glijbaan, balanceerplank, een wieg of een tafel. Doordat hij multifunctioneel is stimuleert het de creativiteit maar ook de motorische ontwikkeling van het kindje en is het dus een goede keuze als cadeau 1 jaar zoon.

8. Legpuzzel met grote stukken

Legpuzzels zijn verbonden aan het ontwikkelen van de vormen bij het kindje en met een beetje hulp kan hij dan ook al puzzels leggen. Het gaat natuurlijk wel om legpuzzels met grote stukken, maar het is een begin. Er zijn eenvoudige puzzels met zes vormpjes, maar er zijn ook puzzels met vormpjes en kleuren bijvoorbeeld. Het is een ideaal kado jongen 1 jaar om hem te helpen bij zijn ontwikkeling.

Speelgoed jongen 1 jaar

Het eerste levensjaar van een jongetje is een hele belevenis waarin hij veel verschillende dingen ontwikkeld. Hij komt uit de buik van zijn moeder en hij leert luisteren, kijken, bewegen, dingen pakken en tegen de tijd dat hij één jaar wordt is hij niet meer bezig met kruipen maar met staan en lopen. Het is goed om speelgoed te geven dat past bij de ontwikkeling van de jongen en hem verder helpt.

Welk cadeau geef je aan jongen van 1 jaar

Omdat een jongen van 1 jaar al goed bezig is met zich ontwikkelen, is het niet zo moeilijk om hierop aan te haken en dan met name op het gebied van staan en lopen. Hij kan waarschijnlijk al voor zijn verjaardag zelfstandig zitten en is bezig met de volgende stap. Speelgoed en cadeaus dat hem helpen te ontwikkelen daarin vind je in speel- en bouwtafels, legpuzzels met grote stukken, een Wobbel en vormen speelgoed. Wil je hem op andere vlakken ondersteunen? Dan kan je kijken naar voorleesboeken bijvoorbeeld en speelgoedautootjes. Een cadeau jongen 1 jaar kan veelzijdig zijn en kan je helemaal aanpassen op de ontwikkeling waar hij is.

cadeau