10 x cadeaus en speelgoed voor jongens van 11 jaar

Op zoek naar de perfecte verrassing voor jongens van 11 jaar? Het vinden van geschikt speelgoed en cadeaus kan een leuke uitdaging zijn. Denk aan items die hun verbeelding stimuleren, hun creativiteit prikkelen en bijdragen aan hun ontwikkeling. Houd rekening met hun interesses, hobby’s en persoonlijkheid om een geschenk te kiezen dat bij hen past.

cadeau-jongen

De leukste 10 cadeaus voor 11-jarige jongens

Het is en blijft lastig om een uniek en origineel cadeau voor een kind te kopen en dan is de leeftijd van 11 jaar ook nog eens een lastige fase. Want wat vinden jongens van 11 jaar tegenwoordig nog leuk? Een kind van 11 jaar zit in groep 7 of 8 van de basisschool, heeft veel behoefte aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Met onderstaande tips heb je al snel een keuze gemaakt voor een goed cadeau.

3. Drone

Helemaal trendy is het gebruik van een drone. Het is een prijzig cadeau maar ook een heel tof cadeau. Je kan er van alles mee doen, zoals spelen, foto’s en video’s maken vanuit de lucht. Het is een veelzijdig speelgoed dat de fantasie los kan laten gaan. Dit is als je een wat groter budget hebt een goede keuze als cadeau jongen 11 jaar.

4. LEGO

LEGO is en blijft van alle tijden, voor jong én oud. Je hebt hele simpele werkjes die je makkelijk in elkaar zet en waar je mee kan spelen. Maar er is voor elke leeftijd wel een niveau te vinden, zo ook als speelgoed jongen 11 jaar. Er zijn bijzondere werken te bouwen van bijvoorbeeld Star Wars, zoals de LEGO Star Wars Mandolarian Fang Fighter of de LEGO Star Wars Luke Skywalker’s X Wing Fighter. Als Star Wars niet bij de interesses van het kind past zijn er ook nog andere scenario’s zoals de LEGO City Vakantiecamper en de LEGO City Politiestation. Je kan alle scenario’s van LEGO zelf in elkaar bouwen, vaak zijn er verschillende opties, en erna kan je er naar hartenlust mee spelen.

6. Rugzak

Als je op zoek bent naar een leuk een praktische keuze als het gaat om cadeau jongen 11 jaar dan is een rugzak een goede keuze. Er zijn verschillende soorten rugzakken die bij verschillende gelegenheden van pas kunnen komen. Want een rugzak kan je gebruiken om mee naar school te nemen, maar ook naar zwembles of als het kind bij een vriendje gaat logeren. Het kan dus een heel praktisch en leuk cadeau in één zijn. Kijk eens naar de Eastpak Padded Pak’R rugzak, 24 liter of de anti diefstal waterdichte rugzak inclusief USB oplaadstation.

7. Mountainbike

Voor de grotere portemonnee maar ook voor een langere investering is een mountainbike een mooi cadeau jongen 11 jaar. Zo kan hij lekker door het bos heen crossen, met vriendjes op pad of met het hele gezin onderweg. Een 26 inch mountainbike is geschikt voor een jongen van 11 jaar en is een investering voor meerdere jaren.

8. Het Jachtseizoen Bordspel

Een bekend spel van tv en YouTube is ‘Het Jachtseizoen’. In de serie gaat een bekende Nederlander het proberen om in zijn vlucht uit handen te blijven van zijn zoekers. Het Jachtseizoen bordspel bootst deze jacht na en kan je als cadeau jongen 11 jaar prima geven en samen spelen. Leuk om met het gezien te doen bijvoorbeeld.

9. Puzzel voor een jongen van 11

Puzzelen is van alle tijden en van alle leeftijden, dus ook als speelgoed jongen 11 jaar. Puzzelen kan een kind al vanaf jonge leeftijd leren met een beperkt aantal puzzelstukjes. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer puzzelstukjes het kan gaan leren plaatsen. Misschien is er in het begin een beetje hulp nodig, maar het is goed voor zijn ontwikkeling. Een puzzel die qua thema past bij de interesses van het kind spreekt vaak wel meer aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de puzzel Wasgij Original 39 Chinees Nieuwjaar! Of de Jan van Haastenpuzzel NK Puzzelen.

10. Speelgoedrobot

Een robot spreekt nog altijd voor de verbeelding bij jongens en is dus een geschikt cadeau jongen 11 jaar. Het kind kan soms de robot programmeren en erna mee spelen. Dat kan alleen maar zeker ook met vriendjes, zo is het speelgoed multi inzetbaar. De AT-Robot Educatieve Slimme Speelgoed Robot is daar een mooi voorbeeld van, maar ook de QuchiQ Robot bouwsets.

Speelgoed jongen 11 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed jongen 11 jaar dan kan je naar veel verschillende type speelgoed kijken. Zo kan je gaan voor speelgoed dat je echt binnen kan gebruiken, of ook speelgoed dat buiten te gebruiken is. Er is speelgoed dat hij alleen kan gebruiken, maar ook gezamenlijk. Eigenlijk in alle speelgoed opties zit wel een educatief deel waarmee de jongen zich verder kan ontwikkelen, zoals op het gebied van taal of motoriek.

Welk cadeau geef je aan jongen van 11 jaar

Een kado jongen 11 jaar kan je op veel verschillende vlakken zoeken, zoals een puzzel, maar ook robots. Er zijn gezinsspellen zoals het Jachtseizoen bordspel dat je kan aanschaffen, maar wil je voor iets actievers kiezen is een mountainbike ook een goede keuze.

cadeau