10 x cadeaus en speelgoed voor jongens van 3 jaar

Op zoek naar cadeaus en speelgoed voor jongens van 3 jaar? Laat je inspireren door een ruime selectie opties die hun verbeelding en ontwikkeling stimuleren. Kies uit kleurrijke bouwsets, interactieve puzzels, educatieve spellen en nog veel meer. Deze cadeaus zullen zeker een glimlach op hun gezicht toveren en hen urenlang bezig houden.

cadeau-jongen

De leukste 10 cadeaus voor 3-jarige jongens

Een jongen van 3 jaar is inmiddels een echte peuter en zit nog volop in zijn ontwikkelingen. Het lijkt lang geleden dat hij in je armen lag als aanhankelijk baby, maar toch is hij nog lang niet volwassen. Een typische periode van verlegenheid komt rond het derde levensjaar bij kinderen voor en dat allemaal naast de ontwikkelingen die ze nog doormaken. Hij heeft in de afgelopen jaar zich verstaanbaar leren maken, leren lopen en rennen, patronen en vormen leren kennen. Tijd voor de volgende stap, dus speelgoed jongen 3 jaar kan een upgrade gebruiken.

1. Duplo

Duplo is een ideaal cadeau kind 3 jaar omdat hij verschillende dingen tegelijkertijd kan ontwikkelen. Hij houdt zich bezig met vormen, met inzicht van bouwen, met fijne motoriek maar ook met creativiteit. Duplo is een ‘spel’ met grote bouwstenen in verschillende kleuren die je naar eigen inzicht en met volledige vrijheid in elkaar kan zetten tot een bouwwerk. Het wordt ook wel gezien als een grote versie van het bekende Lego. Omdat het kindje de leeftijd van 3 jaar bereikt met de bijbehorende ontwikkelingen is Duplo een goed cadeau jongen 3 jaar omdat hij steeds meer begrijpt wat hij aan het doen is en daarin verder kan ontwikkelen.

2. Interactieve knuffel

Een knuffel is altijd een goede keuze, maar een interactieve knuffel is de beste keuze als je op zoek bent naar een cadeau jongen 3 jaar. Het interactieve deel geeft de knuffel nou net even wat meer mogelijkheden, want hij kan praten, lachen, zingen en/of lopen. Het knuffelen met de knuffel krijgt op die manier een extra dimensie. Dit is daarom een goede keuze als keuze voor speelgoed jongen 3 jaar.

3. Houten treinset

Als je een houten treinset geeft als speelgoed jongen 3 jaar dan kan het kindje de leukste avonturen beleven. Met de houten treinen kan het kindje eindeloos rondrijden en avonturen beleven. Daar is het voordeel van dat houtenspeelgoed duurzaam is en generaties mee kan gaan en keer op keer uren speelplezier kan geven.

4. Loopfiets

Elk kind leert op zijn eigen tempo zo ook het bewaren van zijn evenwicht met een loopfiets. Het is een mooie tussenstap tussen lopen en daarna fietsen. Een mooi cadeau kind 3 jaar kan je vinden in een loopfiets en zo het evenwicht zich beter laten ontwikkelen als tussenstap voor de fiets met en erna zonder zijwieltjes.

5. Kinderpuzzels

Puzzels zijn eigenlijk voor elke leeftijd en het is dus ook een ideaal cadeau als speelgoed jongen 3 jaar. Elke leeftijd heeft een bepaald denkniveau en ontwikkelingsniveau, waardoor elk jaar weer de puzzel meer stukjes mag bevatten. Zo kan een kind van 3 jaar al een puzzel aan van minimaal 15 stukjes.

6. Water- en zandspeelgoed

Jongens zijn onlosmakelijk verbonden met bouwen en daar zijn water- en zandspeelgoed zoals tafels een ideaal cadeau voor. Een cadeau kind 3 jaar is dan ook te vinden bij het water- en zandspeelgoed. Ze kunnen namelijk spetteren met het water, ondertussen met het zandkastelen bouwen en het is allemaal onschuldig. Het staan aan de tafel is goed voor de ontwikkeling en met een thematafel zoals piraterij of dino’s maak je het speelgoed voor je kind compleet.

7. Magneetboeken

Op de een of andere manier zijn en blijven magneten een magisch effect hebben op kinderen. Ze blijven zomaar plakken zonder iets toe te voegen en je kan het zonder al te veel moeite ook weer lostrekken. Het voordeel is ook dat onderdelen minder snel kwijtraken. Met magneetboeken in een bepaald thema kan het kind gezichten of andere dingen bouwen en zo zijn creativiteit erop loslaten. Doordat een magneetboek helpt bij de ontwikkeling van het kindje is het een ideale keuze als cadeau kind 3 jaar.

8. Muziek instrumenten

Een kind van 3 jaar kent al patronen en handelingen, waardoor een muziekinstrument steeds gecontroleerder kan worden bediend. Echte patronen herhalen op een instrument is lastig, maar dit is wel het begin van melodieën leren en leren spelen ervan. Daarom is een muziekinstrument een goede keuze als je op zoek bent naar een cadeau kind 3 jaar.

9. Vingerverf

Vingerverf is zowel leuk om te doen als ontzettend leerzaam. Kinderen leren namelijk hoe verf voelt aan de handen, wat er gebeurt als je ermee speelt, wat als je ermee kleurt op een ander materiaal en hoe je iets ermee kan uitbeelden. Het is dus goed voor verschillende ontwikkelingen van het kindje en kan als een goed kado jongen 3 jaar worden gegeven.

10. Speelgoed auto's

Jongens en auto’s blijven voor eeuwig met elkaar verbonden lijkt het wel, want er zijn maar weinig jongetjes die niet weten wat ze met speelgoed auto’s aan moeten. Daarom zijn en blijven dit leuke een leuk idee als speelgoed jongen 3 jaar.

Speelgoed jongen 3 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau jongen 3 jaar dan kan je best veel verschillende kanten op en die ook nog een keer goed zijn voor z’n ontwikkeling. Hij kan immers zich al een beetje verstaanbaar maken, kent patronen en springt en rent rond.

Welk cadeau geef je aan jongen van 3 jaar

Als je op zoek bent naar een kado jongen 3 jaar dan ben je onlosmakelijk bezig met zijn ontwikkeling. Daarom is er veel speelgoed dat zowel kan dienen als vermaak, maar ook kan bijdragen aan zijn ontwikkeling. Laat hem zijn creativiteit ontwikkelen met bijvoorbeeld vingerverf, een muziekinstrument of Duplo. Maar als je hem meer met zijn handen bezig wilt laten zijn dan kan je ook kiezen voor water- en zandspeelgoed. Een interactieve knuffel kan op zijn tijd weer helpen voor interactie met het kindje. Weet je even niet wat goed past? Dan kan je altijd nog gaan voor speelgoed auto’s of een houten treinset. Dat geeft gegarandeerd succes. Wil je al toewerken naar fietsen? Kies dan voor een loopfiets, waarbij het kindje zijn evenwicht leert te houden met deze tussenstap. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar een cadeau kind 3 jaar.

cadeau