10 x cadeaus en speelgoed voor jongens van 8 jaar

Voor jongens van 8 jaar zijn er talloze mogelijkheden als het gaat om cadeaus en speelgoed. Het is belangrijk om iets te kiezen dat hun verbeeldingskracht prikkelt, creativiteit stimuleert en tegelijkertijd zorgt voor plezier en avontuur. Het aanbod varieert van bouwsets en puzzels tot buitenspeelgoed en interactieve spellen.

cadeau-jongen

De leukste 10 cadeaus voor 8-jarige jongens

Wat is nu een écht leuk cadeau jongen 8 jaar? Een kind van 8 jaar kan thuis helpen met klusjes in huis zoals het helpen met koken. Hij zit in groep 4 of 5 van de basisschool en kan al redelijk lezen, schrijven en rekenen. Een cadeau aanschaffen lijkt in eerste instantie nog zo makkelijk niet, maar met onderstaande tips heb je voor je zoontje, het kind van de buren, je neefje of de zoon van je vriendin in no time een goede keuze gemaakt.

1. Gevechtsrobots

Door gebruik te maken van de controllers kan je deze gevechtsrobot besturen. De gevechtsrobots hebben een stoer uiterlijk en maken geluidseffecten in combinatie met lichteffecten. Je kan ervoor kiezen om de robots afzonderlijk te besturen of om tegen elkaar te vechten. De set werkt op 3x AA batterijen en is een ideale keuze als kado jongen 8 jaar. Dit is leuk om zowel zelf mee te spelen als met zijn vriendjes.

2. Knutselen met papierstroken

Sommige jongen van 8 jaar zijn creatief en zijn graag bezig met hun handen. Met deze knutselset haal je eindeloos veel knutselplezier in huis als cadeau jongen 8 jaar. De handleiding geeft richtlijnen hoe je de stroken op verschillende manieren kan gebruiken en daarmee 11 verschillende figuren kan maken. Knip de vormen uit en plak de accessoires op en speel vervolgens de wildste avonturen met je zelfgemaakte dieren. Leuk om verschillende creaties te maken en zijn fantasie op los te laten gaan.

3. De Vloer is Lava spel

Als je wilt kiezen voor een cadeau jongen 8 jaar met lichamelijke activiteit dan is De Vloer is Lava Spel een goede keuze. Het is een eenvoudig spel dat je snel onder de knie hebt en dat leuk is voor jong én oud. Het spel werkt als volgt: leg de mat in de kamer neer en draai aan de wijzer. Spring vervolgens naar de juiste kleur om je zelf in veiligheid te brengen. Het spel wordt steeds lastiger en de laatste die overblijft wint het spel.

4. Beverbende

Wil je een spel geven dat gericht is op tactiek en geheugen? Kies dan voor Beverbende als kado jongen 8 jaar. Je moet zo min mogelijk strafpunten overhouden en dat doe je door elke rond een kaart te trekken en te ruilen of invloed uit te oefenen op een andere speler. Degene met de minste strafpunten wint het potje. Een prima spel voor op een regenachtige zondagmiddag bijvoorbeeld.

7. Spirograaf

Waarschijnlijk heb je er zelf vroeger ook mee gespeeld: een spirograaf. Je kan met dit speelgoed jongen 8 jaar de mooiste tekeningen en geografische vormen maken. Er zitten verschillende vormen in de doos die je in de houder plaatst. Door de vorm met een potlood of kleur pen door de houder heen te bewegen ontstaan er tekeningen en geografische vormen. Er zijn vele soorten sets te bestellen, zoals het origineel, de junior uitvoering maar ook een Cyclex-set.

8. Playmobil Brandweerwagen

Het merk Playmobil heeft veel verschillende soorten sets op de markt gebracht, maar niet allemaal zijn ze geschikt als speelgoed jongen 8 jaar. Als je op zoek bent naar goed speelgoed voor een jongen van 8 jaar dan is de Playmobil brandweerwagen met brandslang, auto en twee brandweerman-poppetjes wel een goede keuze.

9. Dobble Classic

Dobble Classic is een kaartspel voor jong én oud. Het gaat in dit spel om reflexen en observatie skills. Herken als eerste het overeenkomstige symbool om de ronde te winnen. Dit cadeau jongen 8 jaar is leuk om samen te spelen en daardoor jullie band te versterken.

Speelgoed jongen 8 jaar

Speelgoed jongen 8 jaar kan je het beste uitzoeken op basis van thema en activiteit. Een jongen van 8 jaar is namelijk al redelijk ontwikkelt en kan aardig goed lezen, schrijven en rekenen. Ze vinden het dan ook maar al te leuk om hun vaardigheden in het speelgoed of in een spel te laten zien en naar een hoger niveau te brengen. Er is creatief speelgoed waarmee ze zelf kunnen spelen, maar ook speelgoed wat ze met hun vriendjes kunnen doen of met het hele gezin. Een cadeau jongen 8 jaar kan dus heel breed uitgekozen worden.

Welk cadeau geef je aan jongen van 8 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau jongen 8 jaar dan kan je veel verschillende kanten op. Je kan gaan voor een gezinsspel, zoals Wie is het? spel, Dobble Classic, Beverbende of Vloer is Lava spel. Met deze spellen kan het kind actief zijn en ook gezamenlijk spelen. Wil je gaan voor speelgoed jongen 8 jaar waarmee hij zelf aan de slag kan? Dan is Gevechtsrobots, Playmobil brandweerwagen of een LEGO-set een goede keuze. Hiermee kan hij alleen of samen met zijn vriendjes allerlei wilde avonturen beleven. Ga je voor een creatief cadeau? Kies dan voor een Spirograaf of Knutselen met papierstroken. Hiermee kan het kind zijn creativiteit loslaten en eindeloos verschillende variaties maken.

cadeau