10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 1 jaar

Een cadeau kind 1 jaar hoeft niet al te lastig te zijn om te vinden. Vooral als je een idee hebt wat leuk kan zijn, is het niet moeilijk om een leuk cadeau te vinden. Wel is het handig om een idee te hebben. Daar willen wij graag bij helpen. Om je hierbij te helpen, hebben wij een lijst met 10x cadeaus en speelgoed voor een kind van 1 jaar opgesteld!

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 1 jaar

Je bent op zoek naar cadeaus en speelgoed voor een verjaardag van je buurjongen, een nichtje, het kindje van je vriendin of misschien voor je eigen kind. Het uitzoeken van een cadeau of speelgoed kan een lastige klus zijn, maar met onderstaande tips wordt het voor jou ook een appeltje eitje. In het eerste jaar begint een baby zijn eerste woordjes te zeggen, gaat de baby zitten, kruipen en zet hij of zij misschien wel de eerste stapjes. Ook leert het kind met het gezin mee te eten en kan hij wijzen en zwaaien met z’n handjes.

3. Spel: verstoppertje spelen

Kindjes van 1 jaar zijn makkelijk te porren voor een spelletje, zeker als hij simpel is en ze bezighoudt. Het spel Verstoppertje spelen is ontzettend leuk om aan te schaffen als cadeau kind 1 jaar. Hij kan namelijk verstoppertje spelen met zijn favoriete figuur zoals Nijntje, Woezel & Pip of Bumba. Je verstopt het figuur ergens in de kamer of in het huis en hij gaat op het geluid af dat hem roept. Zo leert hij goed te luisteren, te lopen of te kruipen en ook nog een keer te zoeken.

4. Constructiespeelgoed voor kind van 1 jaar

Kindjes van 1 jaar hebben al een beetje motoriek ontwikkeld en kunnen met grof speelgoed al eenvoudige dingen bouwen. Daarom is constructiespeelgoed voor kind van 1 jaar een mooi cadeau kind 1 jaar. Zo is er een stick-o sets, zoals de basic set en de bosvriendjes, maar je kan ook kijken naar de SmartMax My First of de MEGA Bloks First Builders.

6. Voorleesboekjes voor 1-jarige kinderen

Eigenlijk is (voor)lezen voor alle leeftijden en ben je nooit te jong of te oud om in een boek te duiken. Een kind van 1 jaar zal dat op een andere manier doen dan een kind van 10 jaar natuurlijk, maar voorlezen is absoluut goed voor de taal- en spraakontwikkeling van de baby. Daarom zijn voorleesboekjes voor 1-jarige kinderen een aanrader als cadeau kind 1 jaar. Je kan uit veel verschillende voorleesboekjes kiezen. Er zijn exemplaren die puur zijn om voor te lezen, andere exemplaren kunnen de kinderen in mee kijken naar plaatjes en nog anderen zijn vooral woorden die ze vlak na de geboorte al kunnen ‘lezen’ en wat ze stimuleert.

Speelgoed kind 1 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed kind 1 jaar dan heb je veel verschillend mogelijkheden. En eigenlijk helpen ze allemaal het kind met zijn of haar ontwikkeling. Rond hun eerste levensjaar zijn er al veel dingen ontwikkeld zoals de grove motoriek, maar staan er ook veel ontwikkelingen te wachten zoals de fijne motoriek maar ook het lopen. Er is meer dan voldoende keuze als je op zoek gaat naar passend speelgoed voor kind 1 jaar.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 1 jaar

Ben je op zoek naar het ideale cadeau kind 1 jaar? Kijk dan altijd naar het kindje zelf en waar hij of zij in het leven al staat op het gebied van ontwikkelingen. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed, waaronder educatief speelgoed met echt een leerfunctie, maar er zijn ook cadeaus die je kan kopen waarmee ze samen kunnen spelen met bijvoorbeeld hun favoriete vriendje, zoals Verstoppertje Spelen. Een kado kind 1 jaar hoeft dus niet zo moeilijk te zijn om te vinden als je in eerste instantie dacht.

cadeau