10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 3 jaar

Voor een kind van 3 jaar zijn er talloze opties om te verkennen. Speelgoed dat de verbeelding prikkelt, de zintuigen stimuleert en motorische vaardigheden bevordert, is altijd een goede keuze. Denk aan kleurrijke puzzels, bouwblokken, creatieve materialen en interactieve spellen. Het belangrijkste is om iets te kiezen dat past bij de interesses en ontwikkelingsfase van het kind.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 3 jaar

Een goed en mooi cadeau vinden voor een peuter van drie jaar is nog niet zo gemakkelijk. Een kind van drie jaar kan al goed lopen, rennen en is voor 75% goed verstaanbaar voor anderen. Hij kan fietsen op een driewieler, is bezig zindelijk te worden en vind het leuk om te tekenen en te kleuren. De ontwikkelingen op deze leeftijd gaan razendsnel. Volgend jaar is het geen peuter meer maar wordt hij een kleuter en hij zit vol op in zijn ontwikkelingen om naar de peuterspeelzaal te gaan en daarna naar de basisschool.

3. Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel

Kinderen leren in hun peutertijd veel nieuwe dingen. Vormen en kleuren in combinatie met hun fijne motoriek zijn dan ook de ontwikkelingen die je om 3-jarige leeftijd wilt stimuleren. Met het oefenen van verschillende kleuren en vormen kralen kan je dat als kado kind 3 jaar goed ondersteunen. Het Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel is daar uitermate geschikt voor en daarom ook een ideaal cadeau kind 3 jaar.

6. Ik Leer Vormen en Kleuren

Kindjes van 3 jaar kunnen al eenvoudige spelletjes spelen met grote voorwerpen en simpele spelregels. Denk bijvoorbeeld aan een simpele kinderpuzzel als cadeau kind 3 jaar. Ook spelletjes zoals memory, verstoppertje, kleur- en zoekspelletjes kunnen een goede keuze zijn. Met het spel Ik Leer Vormen en Kleuren leren de kindjes verschillende vormen en kleuren te herkennen, zoals dieren en fruit.

8. Wobbel

Als je op zoek bent naar een combinatie op alle vlakken voor een kindje van 3 jaar waar ze meerdere jaren plezier van kunnen hebben dan is de Wobbel een absolute aanrader. De Wobbel is een gebogen houten bord dat vrij simpel oogt en eigenlijk is dat het ook. Alleen de simpelheid geeft ook de mogelijkheid om de creativiteit aan te spreken. Je kan de Wobbel namelijk gebruiken zoals je wilt op ontelbare manieren. Je kan hem gebruiken als hangmat, stoel of glijbaan. Op die manier kan hij elke dag gebruikt worden als speelgoed 3 jaar, maar toch elke keer een andere functie hebben.

9. Kinetisch zand & speelgoed

Ouders zijn vaak niet blij als hun kinderen met zand spelen, daarom is kinetisch zand & speelgoed een uitkomst. Het kinetische zand is namelijk wat plakkerig en heeft een beetje wat weg van klei, daardoor levert het veel minder rotzooi en zandplekken op in huis. Ouders blij, want zo hoeven ze niet de hele dag te stofzuigen, kinderen blij want ze kunnen toch lekker met zand spelen en in hun handen houden. Van kinetisch zand & speelgoed als cadeau kind 3 jaar kan je gaan voor een basisset met gewoon zand of voor boxen waarmee je specifieke voorwerpen of dieren kan bouwen.

Speelgoed kind 3 jaar

Als je kijkt naar kinderen van 3 jaar dan zie je dat ze voor een groot deel zich verstaanbaar kunnen maken naar anderen. Ze zijn goed in lopen en rennen en houden zich graag bezig met hun fantasie en creatieve ontwikkeling. Als je op zoek bent naar speelgoed kind 3 jaar dan kan je verschillende kanten op met speelgoed waar ze zelf mee kunnen spelen, maar ook met speelgoed waar ze interactie met anderen bij nodig hebben zoals puzzels.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 3 jaar

Een cadeau kind 3 jaar kan je uit verschillende hoeken benaderen en hoeft eigenlijk niet zo lastig te zijn als je denkt. Het is belangrijk om te kijken naar waar het kindje staat met zijn of haar ontwikkeling en wat hij of zij leuk vindt om te doen. Het ene kind is misschien meer bezig met zijn hoofd en dingen bedenken, terwijl anderen liever bezig zijn met hun handen. Je kan jouw kado kind 3 jaar daarop afstemmen. Kijk eens naar dikke stiften, kinetisch zand, DUPLO of Play-Doh klei als een kind graag bezig is met zijn of haar handen. Voor interactie is een speelgoedkeukentje of speelgoedeten en –drinken een goede keuze, maar als je voor activiteiten wil gaan kan je kijken naar een Wobbel.

cadeau