10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 4 jaar

Voor een kind van 4 jaar zijn er veel mogelijkheden om te ontdekken en te leren. Speelgoed dat de verbeelding stimuleert, de sociale vaardigheden verbetert en de cognitieve ontwikkeling bevordert, is ideaal. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat de interesse en het enthousiasme van het kind prikkelt, terwijl het ook educatieve waarde heeft.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 4 jaar

Vanaf de leeftijd van 4 jaar mag een kind naar de basisschool en het kan een hele uitdaging zijn om een goed cadeautje te vinden. Want waar begin je tussen alle keuzes en wat vindt het kind van 4 jaar nou echt leuk? Kinderen van deze leeftijd kunnen vaak al van 1 tot 10 tellen, soms schrijven ze al hun eigen naam en zijn ze bezig met vaardigheden zoals luisteren, delen en wachten. Met onderstaande tips kan ook jij in een handomdraai een leuk cadeau kind 4 jaar vinden.

2. LEGO

Als een kindje de leeftijd van vier jaar heeft bereikt dan is het graag creatief bezig met zijn of haar handen. Het bouwen van gebouwen, dieren en voertuigen is dan nog steeds ontzettend leuk en kan meer verdieping gaan krijgen. Zo kan een kind van 3 jaar nog druk zijn met DUPLO, een kind van 4 jaar kan al toe zijn aan LEGO. Eigenlijk is dit jaar een beetje een overgang van het ene speelgoed naar het andere speelgoed, afhankelijk van de ontwikkelingen waar het kindje is. Als je op zoek bent naar speelgoed kind 4 jaar dan kan je dus gaan voor LEGO of DUPLO als cadeau. Van het merk LEGO kan je kijken naar de Donutwinkel, Dierenarts reddingswagen, Ponywasstal en de Brandweerhelicopter. Het is dus een fabel dat LEGO of DUPLO alleen voor jongetjes is, meisjes kunnen hier ook uren speelplezier van hebben.

6. Ik leer letters

Spelletjes spelen is altijd een goed idee en een kind van 4 jaar kan al best een aardig spelletje spelen. Het spel ‘Ik Leer Letters’ is een serie waarin kleuters leren letters te herkennen maar dan spelenderwijs. De letters zijn in hoofdletter en in kleine letter afgebeeld maar ook met een plaatje erbij.

10. Voorleesboekjes voor een kindje van 4

Zodra kinderen 4 jaar worden zijn ze bezig met taal en schrijven. De ontwikkeling zit dan rondom het herkennen van letters en cijfers, maar ze kunnen nog niet echt goed lezen. Daarom is het des te leuker om ze voor te lezen en mooie verhalen te beleven samen. Het voorlezen heeft daarnaast nog als voordeel dat ze bijdragen aan een verbreding van de taal- en spraakontwikkeling van het kind omdat ze bezig zijn met het luisteren en begrijpen van de taal waarin wordt voorgelezen. Als je op zoek bent naar een kado kind 4 jaar in de vorm van een leesboekje kan je kijken bij ‘De NEEhoorn’, ‘De ridder zonder billen’, ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ of ‘Het meisje dat nooit fouten maakt’.

Speelgoed kind 4 jaar

Kinderen van 4 jaar zijn bezig met het herkennen van cijfers en letters, maar kunnen zelf nog niet lezen. Ze mogen vanaf deze leeftijd naar de basisschool en vaardigheden als wachten, luisteren en delen beginnen ze te begrijpen en te ontwikkelen. Een goede keuze om als speelgoed kind 4 jaar te geven is wat bijdraagt aan hun eigen ontwikkeling om bijvoorbeeld te lezen of waarmee ze samen kunnen spelen met anderen.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 4 jaar

Ben je op zoek naar een cadeau kind 4 jaar? Dan kun je met bovenstaande tips in een handomdraai een goede keuze maken. Ga je voor iets waarmee ze hun vaardigheden ontwikkelen? Ga dan voor een voorleesboekje voor kinderen van 4 jaar, Ik Leer Letters-spel of voor een muziekinstrument. Wil je dat het kindje meer bezig is met zijn of haar handen? Dan kan je het zoeken in de trend van het tekenen of kleien zoals met viltstiften, strijkkralen of Play-Doh klei. Met een Walkie Talkie set kan het kindje met zijn speelmaatje zich uren vermaken en ga je voor een investering in de toekomst? Kijk dan eens voor een kleuterbed en upgrade z’n kinderkamer.

cadeau