10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 5 jaar

Op de leeftijd van 5 jaar ontwikkelt een kind zich snel op verschillende gebieden. Speelgoed en cadeaus die de creativiteit, de fijne motoriek en de sociale interactie bevorderen, zijn perfect. Het is belangrijk om te kiezen voor speelgoed dat uitdaging biedt en het kind stimuleert om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 5 jaar

Je kindje van 5 jaar, je buurjongen of –meisje, je neefje of nichtje of het kindje van je vriendin, een cadeau kind 5 jaar bedenken is soms best lastig. Want wat vindt een kindje van 5 jaar nou écht leuk? Een kindje van 5 jaar zit in groep 1 of 2 van de basisschool, kan nog niet zelfstandig lezen maar vind het wel fijn om voorgelezen te worden. Hij of zij kent de cijfers 1 tot en met 10 en kan eenvoudig optellen en aftrekken. Ze vinden het op die leeftijd heerlijk om hun fantasie de vrije loop te laten gaan en wilde avonturen te beleven met speelmaatjes.

4. Speelgoed muziekinstrumenten

Als je speelgoed kind 5 jaar zoekt waarmee hij zichzelf kan vermaken én creatief bezig kan zijn, dan is speelgoed muziekinstrumenten een goede keuze. Hij kan geluid maken en wordt op die manier beloond, maar leert ook creatief zijn met de verschillende geluiden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Fisher Price Instrumentenset Hout, Janod Sunshine Muziek set of de Hape Houten Stapelbare 6-delige muziekset.

5. Spelletjes

Zodra je op zoek gaat naar een kado kind 5 jaar dan mogen spelletjes niet ontbreken in de lijst van tips. Met deze leeftijd gaan ze verhoudingen en relaties leren begrijpen. Sommige spellen kunnen nog te snel gaan voor een kind van 5 jaar, maar vaak verliezen ze snel hun concentratie. Daarom is het fijn als er een volwassenen, zoals een ouder, mee speelt om te helpen en te ondersteunen. Leuke spellen om te geven als cadeau kind 5 jaar is Twister Junior, Mijn Eerste Monopoly, The Floor is Lava, Little Dutch Magnetisch Speelbord Jim & Rosa en Stef Stuntpiloot.

Speelgoed kind 5 jaar

Speelgoed kind 5 jaar uitzoeken kan een lastige opgave zijn, maar met bovenstaande tips hoeft dat niet. Een kind van 5 jaar kan namelijk al cijfers herkennen, eenvoudige rekensommen maken zoals optellen en aftrekken en heeft een grote fantasie. Voorlezen vinden ze geweldig en helpt ook nog een keer goed bij de taal- en spraakontwikkeling.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 5 jaar

Je hebt een kindje van jezelf of in je omgeving van 5 jaar die jarig is, maar welk cadeau ga je geven? Het kan een lastige opgave zijn, maar als je goed naar de ontwikkelingen van het kindje kijkt kan je met bovenstaande tips al snel de juiste keuze maken. Je kan kiezen voor een kado kind 5 jaar waarbij hij zichzelf kan vermaken en zich kan ontwikkelen, zoals met een kindertablet, kinetisch zand of speelgoed muziekinstrumenten. Maar je kan ook gaan voor interactie met anderen zoals bij spelletjes voor buiten, voorleesboeken voor een 5-jarige of spelletjes.

cadeau