10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 6 jaar

Op de leeftijd van 6 jaar ontwikkelt een kind zich verder en krijgt het meer interesse in verschillende activiteiten. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat de creativiteit, het probleemoplossend vermogen en de sociale interactie stimuleert. Het kind kan nu ook genieten van spelletjes en activiteiten die meer uitdaging bieden.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 6 jaar

Als je een cadeau moet uitzoeken voor een kind van 6 jaar kan dat voelen als een lastige klus. Maar dat hoeft niet zo te zijn, want als je kijkt naar de ontwikkelingen van een 6-jarige en naar het karakter van het kindje, dan ben je samen met onderstaande tips in een handomdraai geslaagd voor een mooi cadeau kind 6 jaar. Kinderen van 6 jaar zitten namelijk in groep 2 of 3 van de basisschool, leren hun eerste letters schrijven en lezen en zijn dol op activiteiten waarin ze kunnen rennen, stoeien en klimmen.

4. Voorleesboek

Kinderen met de leeftijd van 6 jaar vinden het nog heerlijk om voorgelezen te worden. Ze kunnen wel hun eerste woordjes lezen en schrijven, maar echte boeken lezen lukt nog niet zo goed. Daarom is voorlezen leuk en kunnen ze hun fantasie daarin kwijt. Maar het is ook goed voor hun lees-ontwikkeling door te luisteren en mee te kijken. Er zijn veel verschillende boeken geschikt als kado kind 6 jaar, zoals ‘Enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s’, ‘Het grote voorleesboek voor rond de vijf’, ‘Het grote gekke voorleesboek’ en ‘Mijn mooiste voorleesboek van Kikker’.

9. Puzzel

Jonge kinderen kunnen al heel gemakkelijk puzzels oplossen, alleen de moeilijkheidsgraad van de puzzel is vaak de reden dat kinderen het leuk vinden of afhaken. Ook kinderen van 6 jaar zijn dol op puzzels zolang de moeilijkheidsgraad maar past bij hun niveau. Ze kunnen een puzzel maken met tussen de 50 en 100 stukjes ongeveer. Als je op zoek bent naar een cadeau kind 6 jaar in de vorm van een puzzel dan kan je kijken naar de Ravensburger puzzel Super Mario, de Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal of de Bing puzzel 4 in 1 educatief Bambolino Toys.

Speelgoed kind 6 jaar

Het kopen van speelgoed kind 6 jaar kan een lastige klus zijn. Dat komt omdat er veel verschillende soorten speelgoed zijn en als je eenmaal uit bent over welk soort je wilt kiezen, dan zijn er nog tal van mogelijkheden in verschillende maten, kleuren en van verschillende merken. Een kind van 6 jaar zit in groep 2 of 3 van de basisschool, kan gooien, vangen, stoeien en rennen maar is ook bezig met zijn eerste rekensommetjes. Het is dus mooi als je een cadeau kind 6 jaar kan vinden dat aansluit bij deze ontwikkelingen.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 6 jaar

Als je op zoek bent naar een passend cadeau kind 6 jaar dan kan je gaan voor speelgoed waarmee ze zelf kunnen spelen of wat je gezamenlijk kan doen. Voorleesboeken, spelletjes, puzzels en rollenspeelgoed zijn goede voorbeelden van speelgoed kind 6 jaar dat ze niet alleen maar samen met andere kunnen gebruiken. Wil je meer inspelen op het individu van het kind? Ga dan voor knutselspullen, LEGO, Playmobil of waterspeelgoed.

cadeau