10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 7 jaar

Op 7-jarige leeftijd zijn kinderen nieuwsgierig en klaar voor meer uitdagend speelgoed. Het is belangrijk om te kiezen voor speelgoed dat de cognitieve vaardigheden bevordert, zoals puzzels en bouwsets. Ook speelgoed dat de sociale interactie stimuleert, zoals bordspellen, kan een goede keuze zijn. Vergeet niet dat kinderen van deze leeftijd nog steeds behoefte hebben aan fantasierijk spel en plezier!

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 7 jaar

Cadeaus en speelgoed voor een kind van 7 jaar uitkiezen is niet de makkelijkste klus. Er zijn veel verschillende merken, aanbieders en dan ook nog allerlei verschillende soorten speelgoed. Speelgoed waarmee ze zelf kunnen spelen, speelgoed die ze kunnen gebruiken met vriendjes of vriendinnetjes. Waarschijnlijk kan je door de bomen het bos niet meer zien. Kinderen van 7 jaar zijn officieel geen kleuter meer en beginnen steeds zelfstandiger te worden. Ze zitten in groep 3 of 4 van de basisschool en kunnen eenvoudig schrijven, rekenen en lezen.

1. Digitale kindercamera

Met de leeftijd van 7 jaar weten kinderen al goed hoe een tablet, een smartphone en een digitale camera werken. Passend bij hun creativiteit en avonturen kan je als cadeau kind 7 jaar een digitale kindercamera aanschaffen. Je eigen smartphone of camera is vaak niet zo’n goed idee want die zijn niet heel val- en stootbestendig. Het is daarom zonde als het kind hem laat vallen en daarom is een digitale kindercamera een uitkomst. Dit type camera is namelijk gemaakt van kunststof én ze zijn waterdicht waardoor ze ook nog een keer tegen een stootje kunnen maar ook niet gelijk kapot zijn als er drinken gemorst wordt bijvoorbeeld. Een goed voorbeeld is de VTech KidiZoom Duo DX Camera.

2. Leesboeken voor 7-jarige kinderen

Kinderen van 7 jaar kunnen al beginnend lezen en een verhaaltje uit lezen. Daarom is het ook leuk om een leesboek aan te schaffen als kado kind 7 jaar. Nog steeds vinden ze het op die leeftijd leuk om voorgelezen te worden, maar ze stimuleren om zelf te gaan lezen is ook een aanrader. Er zijn verschillende boekjes die passen bij het niveau waarop een 7-jarig kind. Kijk eens naar ‘Bunnie vs Monkie’, ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, ‘De waanzinnige boomhut’ of ‘De Gorgels en de laatste kans’.

3. LEGO City

LEGO is al jarenlang een bekend speelgoed voor kinderen en het is nog steeds populair. Het is universeel speelgoed kind 7 jaar maar ook voor jongens én voor meisjes. Het is onzin dat het alleen voor jongens zou zijn. Je kan er namelijk álles mee bouwen wat je maar wilt. Van eenvoudige gebouwen, tot dieren tot aan voertuigen en hele steden. Je kan scenes en sets kopen waarmee je speciale blokjes krijgt om iets specifieks in elkaar te zetten maar je kan ook met de reguliere blokjes aan de slag. Hoe dan ook is LEGO een ideaal cadeau kind 7 jaar. De LEGO City Vakantie Camper kan je als ideaal speelgoed voor zowel jongens als meisjes aanschaffen en daarmee hebben ze uren speelplezier.

4. Beverbende kaartspel

Met kindjes van 7 jaar kan je al gezellige gezelschapspellen samen spelen terwijl ze een zelfstandige speler zijn. Kijk bijvoorbeeld bij memorie, puzzels en eenvoudige strategische spellen. Het Beverbende kaartspel is dan ook een ideaal cadeau kind 7 jaar als je op zoek bent naar gezelschapsspellen.

5. Keer op Keer

Ook het spel Keer op Keer is een goede keuze als je op zoek bent naar een kado kind 7 jaar. De combinatie van inzicht en een beetje geluk maken het voor een kind van 7 jaar superleuk om te spelen. Het gaat erom dat je als eerste zoveel mogelijk verticale kolommen in één bepaalde kleur afkruist. Wil je gaan voor meer diepgang? Dan kan je kijken naar Keer op Keer 2, dat is een uitbreiding op het basisspel.

10. Jenga

Jenga is een spel dat al best oud is, maar nog steeds ook van deze tijd. Als cadeau kind 7 jaar is Jenga uitermate geschikt vanwege zijn eenvoudige spelregels, maar ook weer zijn eigen diepgang. Je moet namelijk een toren bouwen van de houten blokjes en dan moeten de spelers om en om één blokje verwijderen en die er weer bovenop leggen. Degene wie de toren laat omvallen verliest het spel.

Speelgoed kind 7 jaar

Zodra een kind 7 jaar wordt is hij officieel geen kleuter meer. Je zal merken dat hij of zij steeds meer behoefte heeft aan zelfstandigheid en zijn eigen ding gaat doen. Hij of zij zit in groep 3 of 4 en kan al de schrijven, rekenen en lezen in eenvoudige taal. De ontwikkelingen gaan razendsnel en het is soms lastig om ideaal speelgoed kind 7 jaar uit te zoeken. Met bovenstaande tips heb je houvast om toch tot een leuke unieke aankoop te komen.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 7 jaar

Een cadeau kind 7 jaar uitzoeken is niet altijd even makkelijk, of het nu voor je eigen kindje is, voor het buurmeisje, de buurjongen, of het kindje van je vriendin. Je kan gaan voor speelgoed kind 7 jaar waarmee ze zelf kunnen spelen zoals een NERF gun, Stabilo Viltstiften, Pokémon kaarten, LEGO City Vakantie Camper of je gaat voor speelgoed waar ze een ander voor nodig hebben zoals Jenga, Keer op Keer of het Beverbende Kaartenspel.

cadeau