10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 8 jaar

Op 8-jarige leeftijd zijn kinderen actief en hebben ze een brede interesse. Speelgoed dat hun creativiteit stimuleert, hen uitdaagt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hun nieuwsgierigheid voedt, is ideaal. Het kan ook waardevol zijn om speelgoed te kiezen dat hen helpt om sociale interactie en samenwerking te bevorderen.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 8 jaar

Een cadeau of speelgoed uitzoeken voor een kind van 8 jaar is geen gemakkelijke klus. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed en cadeaus waaruit je kan kiezen, maar wat past er nu precies? Een kind van 8 jaar zit in groep 4 of 5 van de basisschool, begint zelfbewust te worden, kent de tafels van 1 tot en met 10 uit zijn of haar hoofd en begint scherpe opmerkingen te maken. Een geslaagde aankoop vind je dan ook als je hem laat aansluiten bij de ontwikkelingen van het kind.

2. Bordspellen

Kinderen van 8 jaar vinden het leuk om bordspellen te spelen omdat ze dan interactie hebben, zelfstandig kunnen zijn maar ook vaak iets kunnen leren. De leerzaamheid zit hem vaak in geduld hebben, het verschil tussen winnen en verliezen maar ook een band opbouwen met anderen. Dit kan zowel binnen het gezin zijn maar ook zeker daarbuiten zoals met vriendjes en vriendinnetjes. Niet elk bordspel is geschikt als een cadeau kind 8 jaar, daarom kan je het beste bij de volgende bordspellen kijken: Haba mijn eerste spelletjesdoos, The Number – Bordspel, Mijn Eerste Monopoly, Wie is het? en Mens Erger Je Niet.

3. Science kits

Als een kind 8 jaar is dan gaan ze experimenteren en zoeken graag naar verbanden en logische redeneringen. Want waarom is het zoals het is? Science ktis sluiten perfect aan als speelgoed kind 8 jaar bij deze ontwikkeling, want zo leren ze hoe scheikunde en natuurkunde werkt. Er zijn veel verschillende soorten dozen waar je uit kan kiezen, zoals de Wetenschap Mini Kit, de Science4you Zeep fabriek of de Science4You Anti Virus Laboratorium. Door deze science kits als cadeau kind 8 jaar te geven leren ze meer van de wetenschap en wie weet hebben ze daar in hun beroepskeuze nog wel profijt van.

5. Play-Doh

Eigenlijk houdt elk kind wel van kleien en bezig zijn met hun handen. Play-Doh klei is ideaal als cadeau kind 8 jaar vanwege haar veilige eigenschappen. Zo is het veilig voor kinderen om mee te spelen omdat het niet giftig is, maar het is ook eenvoudig schoon te maken. Je kan de Play-Doh klei dus perfect als speelgoed kind 8 jaar aanschaffen en dat kan ook nog in verschillende sets en kleuren. Er is zelfs een magische mixer, er zijn regenboogkleuren potjes van bijvoorbeeld 8 stuks maar je kan ook gaan voor een set met 65 verschillende kleuren.

6. Kunst- en knutselsets

Kinderen zijn nu eenmaal graag creatief bezig en met hun handen. Het voordeel is dat ze zichzelf leren kennen, hun fijne motoriek verbeteren maar ook zichzelf kunnen uiten. Kunst- en knutselsets zijn daarom ook een ideaal cadeau kind 8 jaar. Niet elk kind houdt van verven bijvoorbeeld, dan kan je ook kijken naar kleurpotloden of naar een specifieke set om bijvoorbeeld armbandjes te maken. Er zijn knutselkoffers, zoals de Grafix XXL Knutselkoffer voor meisjes, Lena- Jumbo knutselkoffer, XXL MEGA Tekendoos180-delig, Play IT Spirograaf of de LEGO DOTS Ontwerperstoolkit.

Speelgoed kind 8 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed kind 8 jaar kan je het beste kijken naar de ontwikkelingen die het kind op dat moment doormaakt. Speelgoed daarbij laten aansluiten is de perfecte keuze. Het is niet altijd een makkelijke keuze maar met bovenstaande tips moet het wel een stuk makkelijker maken.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 8 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau kind 8 jaar dan kan je alle kanten op als je maar kijkt naar de ontwikkeling van het kind. Je kan gaan voor speelgoed kind 8 jaar waar ze zelfstandig mee kunnen spelen zoals LEGO, een muziekinstrument, digitale gadgets, Play-Doh klei. Wil je gaan voor speelgoed waar ze samen mee kunnen spelen? Dan kan je gaan voor sportuitrusting, bordspellen, science kits of bouwsets.

cadeau