10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 9 jaar

Op 9-jarige leeftijd hebben kinderen vaak specifieke interesses en voorkeuren. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat aansluit bij hun passies en hobbies. Speelgoed dat hen uitdaagt, hun creativiteit stimuleert en hen nieuwe vaardigheden laat ontwikkelen, kan een waardevolle keuze zijn. Denk ook aan activiteiten die sociale interactie en samenwerking bevorderen.

cadeau-jongen

10 x cadeaus en speelgoed voor een kind van 9 jaar

Of je nu een cadeau voor je eigen kind van 9 jaar zoekt, voor je buurjongen of –meisje, of voor je neefje of nichtje, het is soms een hele zoektocht. Als een kind 9 jaar is dan zit hij of zij in groep 5 o 6 van de bassischool, is hij vrij zelfstandig en is hij gevorderd met lezen, schrijven en rekenen. Toch is dit ook de leeftijd dat ze op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en wat vaker uit hun comfort zone willen komen.

1. Leesboeken

Lezen is voor elke leeftijd en eigenlijk voor elk kind. Als kinderen jong zijn kunnen ze zelf nog niet lezen en is voorlezen de enige optie. Als een kind 9 jaar is dan is voorlezen niet meer nodig omdat ze zelf gevorderd zijn met lezen, daarom zijn leesboeken een mooi cadeau kind 9 jaar. Er zijn veel boeken die geschikt zijn voor een kind van 9 jaar die ook wat uitdaging geven, zoals: ‘De Chocoladetandarts’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘De Waanzinnige Boomhut’, ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ of ‘De Gorgels’.

3. Broodtrommel

Niet elk cadeau kind 9 jaar hoeft iets te zijn om mee te spelen. Een cadeau kan ook prima speelgoed kind 9 jaar zijn. Een broodtrommel is daar een goed voorbeeld van, want elk kind van 9 jaar heeft deze nodig voor school. Of het nu voor een hele lunch is of voor een snack, een broodtrommel kom je nooit tekort. Er zijn verschillende merken die broodtrommels aanbieden, zoals het merk Mepal. Je kan van het merk een Bento lunchbox aanschaffen, of een PAW Patrol editie.

4. Bordspellen voor een kind van 9 jaar

Eigenlijk vindt elk kind van 9 jaar het wel leuk om bordspellen te spelen met het gezin of met vriendjes of vriendinnen. Er zijn veel verschillende bordspellen op de markt en niet allemaal zijn ze geschikt voor kinderen van 9 jaar. Het is belangrijk dat er een goede balans is tussen eenvoudige regels en toch een uitdaging hebben. Als je op zoek bent naar een bordspel als kado kind 9 jaar, dan zijn dit echte aanraders: De Zoektocht naar El Dorado, Ticket To Ride – Europe, Mijn Eerste Monopoly, Wingspan Bordspel, Azul – Bordspel en Paleo Bordspel.

5. Experimenteerdoos

Kinderen van 9 jaar zijn op zoek naar meer diepgang en uitdaging, ook op het gebied van spelletjes. Een experimenteerdoos als kado kind 9 jaar is daarom een perfecte keuze. Als je op zoek bent naar een goede keuze tussen alle verschillende experimenteerdozen dan zijn de volgende opties een echte aanrader: Construct & Create – Hydraulic Cyborg Hand, Buki Experimenten Scheikunde, Mijn Groot Scheikundelabo, SES – Explore – insecten koffer, Kosmos Experimenteerset Dig Out. Het is belangrijk om te kijken naar de interesses en de ontwikkeling van het kind om daar een passende set voor aan te schaffen.

6. Koptelefoon

Op de leeftijd van 9 jaar zijn kinderen al druk met muziek en het kijken van filmpjes. Als ouder is het niet altijd handig om al het geluid aan te hebben en heb je soms liever dat je niets hoort. Een koptelefoon voor het kind is dan een perfect cadeau kind 9 jaar. Je kan de koptelefoons bijvoorbeeld op de kindertablet aansluiten waardoor het kind afgesloten is en zijn concentratie kan behouden, maar je erbuiten ook geen last hebt van de muziek. Merken als JBL, PowerLocus, iMoshion en Philips hebben koptelefoons op de markt voor kinderen gebracht. Er zijn verschillende kleuren waardoor je voor elk kind de perfecte kleur zoals de lievelingskleur kan vinden.

9. Trampoline

Sommige kinderen vinden het heerlijk om actief te spelen en lekker buiten te zijn. Een trampoline kan daarom de perfecte keuze zijn als speelgoed kind 9 jaar. Het is best een uitgave en je moet er wel de ruimte voor hebben buiten, maar als je kind eenmaal door hebt hoe het werkt dan kunnen ze er uren speelplezier mee hebben. Er zijn verschillende kleuren, merken en formaten waaruit je kan kiezen. Wel is het verstandig om een trampoline met net aan te schaffen zodat je een valbeveiliging hebt als je kind een keer verkeerd springt. Door het net komt hij of zij niet op de grond terecht maar wordt hij binnen gehouden door het net. Dit voorkomt een hoop ongelukken.

10. Buitenspelletjes

Elk kind vindt het lekker om buiten te spelen en dat is ook nog een keer supergezond. Het hoeft geen warm zonnig weer te zijn om buiten te kunnen spelen. Gewoon lekker weer als in droog en niet te koud zijn prima omstandigheden om buitenspelletjes te kunnen gebruiken. Dat maakt dat buitenspelletjes een goed kado kind 9 jaar is. Het is belangrijk dat je kijkt naar de ontwikkelingen en interesses van het kind als je het cadeau gaat aanschaffen. Kijk eens bij de BS Toys Blikgooien, de Tozy Speelgoed Raket, de FlyingBall bestuurbare vliegende bal of de Allerion Jongleerballen.

Speelgoed kind 9 jaar

Zodra je op zoek gaat naar speelgoed kind 9 jaar dan zijn er veel verschillende spullen waar je uit kan kiezen. Het kan lastig zijn om een definitieve keuze te maken, daarom staan in dit artikel tips om je op weg te helpen. Kijk goed naar waar het kind van 9 jaar staat in het leven om daar een passend cadeau kind 9 jaar bij te vinden. Je kan gaan voor speelgoed dat je binnen kan gebruiken of buiten, maar je kan ook kiezen voor speelgoed dat je gezamenlijk kan gebruiken of waarmee ze zelfstandig kunnen spelen.

Welk cadeau geef je aan kinderen van 9 jaar

Een cadeau kind 9 jaar uitzoeken is geen eenvoudige klus, maar met een deze tips kan je wel een zetje in de goede richting krijgen. Je kan kiezen voor speelgoed 9 jaar dat het kindje buiten kan gebruiken zoals buitenspelletjes, trampoline of een skateboard. Aan de andere kant kan je kiezen voor speelgoed voor binnen zoals de bordspellen, leesboeken of een experimenteerdoos.

cadeau