10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 1 jaar

Er zijn zoveel geweldige cadeaus en speelgoedopties beschikbaar voor meisjes van 1 jaar. Het is een spannende leeftijd waarop ze de wereld om hen heen beginnen te verkennen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het juiste cadeau kan hun nieuwsgierigheid, verbeelding en zintuigen stimuleren. Of het nu gaat om speelgoed dat hun motorische vaardigheden ontwikkelt, hun creativiteit bevordert of hen aanmoedigt om nieuwe dingen te ontdekken, er is voor elk meisje iets speciaals. Het belangrijkste is om te kiezen voor veilig en duurzaam speelgoed dat geschikt is voor hun leeftijd. Door cadeaus te geven die aansluiten bij hun interesses en ontwikkeling, kun je een blijvende indruk achterlaten en hen helpen groeien en leren op een speelse en leuke manier.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 1-jarige meisjes

De eerste verjaardag van een kindje, zeker als het je eigen kindje is maar ook als je betrokken bent bij een ander meisje, is een bijzonder moment. De babyfase wordt afgesloten en het wordt een echte peuter. Maar wat moet je een meisje van 1 jaar geven? Wat voor speelgoed meisje 1 jaar is passend? Hoe geef je een origineel cadeau baby 1 jaar? Hieronder vind je de 10x de leukste cadeaus en speelgoed voor meisjes van 1 jaar.

1. Telraam

Een leuk cadeau meisje 1 jaar is een telraam. Al kan het meisje nog niet tellen, het kan er al wel mee spelen. Zo kan het de kralen schuiven, kleuren kijken en samen met een ander spelen. Dit bevordert de ontwikkeling en het kan de basis zijn voor het eerste telwerk. Er zijn veel verschillende telramen op de markt, van eenvoudig tot kleuren tot bepaalde speelgoedlijnen. Little Dutch heeft bijvoorbeeld een Vintage telraam, maar ook een telraam in regenboogvorm. Er zijn ook klassieke telramen, zoals die van Goki en Green Toys biedt een telraam met net een andere insteek.

3. Verstoppertje spelen met Nijntje, Woezel & Pip en meer

Zodra het meisje een beetje kan lopen, is verstoppertje spelen een geweldig spel. Je kan dit natuurlijk op de ouderwetse manier spelen, maar je kan het spel ook kopen als speelgoed meisje 1 jaar. Het verstoppertjes spel speel je met de figuren van bijvoorbeeld Nijntje of Woezel & Pip. Je verstopt voor het meisje het figuur en die roept telkens “Hier ben ik” waardoor het meisje het figuur kan gaan zoeken. Zo kan je eenvoudig urenlang speelplezier binnenshuis hebben en wordt ze geholpen met beter leren lopen, maar ook leren luisteren naar geluiden.

5. Voorleesboekjes voor 1-jarigen

Een meisje van 1 jaar voorlezen, heeft meer voordelen dat je in eerste instantie denkt. Want de taal- en spraak die zij hoort en ziet, kan haar helpen in haar eigen ontwikkeling. Een voorleesboekje voor 1-jarigen is dan ook een ideaal cadeau als cadeau baby 1 jaar. Ga voor een simpel verhaal dat makkelijk te volgen is, maar nog wel enige uitdaging biedt. Ook zijn er boeken met hoge contrasten waarmee je een baby zelf leert ‘lezen’ met eenvoudige figuren die je in één woord kan omschrijven.

9. Speelservies

Voor meisjes is en blijft het leuk om met servies te spelen en thee te schenken van bijvoorbeeld rozenblaadjes. Ze kunnen met speelservies uren zoet zijn, alleen of met vriendjes en vriendinnetjes. En hoe leuk is het als jouw kindje voor jou een kopje thee gaat zetten met haar eigen servies? Er zijn verschillende soorten speelserviezen waar je uit kan kiezen, zoals houten snijplanken, serviessets en dienbladen met speelgoed eten. Verwen dus ook een beetje jezelf met speelplezier als je op zoek bent naar een kado meisje 1 jaar.

Speelgoed meisje 1 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed meisje 1 jaar dan zit je vast aan speelgoed waar ze vaak nog wel een beetje ondersteuning bij nodig hebben. Maar hoe leuk is het om samen te spelen? Vrijwel elk speelgoed heeft een educatief randje, of het nu gaat om speelservies, vingerverven, voorleesboekje of een telraam. Niet alles zal ze nog met haar eerste verjaardag zelfstandig kunnen gebruiken, maar hoe leuk is het om ze ernaar toe te zien groeien?

Welk cadeau geef je aan meisjes van 1 jaar

Als je op zoek bent naar een origineel cadeau baby 1 jaar, dan kan je gaan voor speelgoed dat haar dagelijks al bezig houdt. Bijvoorbeeld bad- en waterspeelgoed om lekker mee te spelen en oefenen als ze in bad zitten. Of ze kan met haar babypop eigen avonturen en verhalen beleven. Maar samen zou je kunnen gaan vingerverven om haar creativiteit te ondersteunen.

cadeau