10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 10 jaar

Op 10-jarige leeftijd zijn meisjes nieuwsgierig en zelfstandig. Het juiste speelgoed kan hen uitdagen, inspireren en helpen bij het ontwikkelen van hun interesses en talenten. Speelgoed dat hun creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen stimuleert, is ideaal. Kies speelgoed dat past bij hun groeiende persoonlijkheid en helpt bij hun voortdurende ontwikkeling.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 10-jarige meisjes

Ben je op zoek naar een cadeau meisje 10 jaar voor een verjaardag of andere gelegenheid? Het maakt eigenlijk niet uit om wie je gaat. Of het nu je dochter is, het buurmeisje, je nichtje of de dochter van je vriendin, een cadeau voor een meisje van 10 jaar uitzoeken is niet gemakkelijk tegenwoordig. Er is zo ontzettend veel keuze als je op zoek gaat naar een origineel cadeau, dat je de weg kwijt kan raken. Ze is op haar leeftijd aangekomen om met een rekenmachine te leren werken, ze zit in de prepuberteit en het kan zijn dat ze een beugel moet voor haar gebit. Haar kledingkeuze wordt ook ineens anders en ze krijgt steeds maar haar eigen wil die in gaat tegen haar ouders.

1. Boeken

Sommige kinderen van 10 jaar zijn een echte boekenwurm, anderen niet. Toch is het goed voor een kind van 10 jaar om regelmatig te lezen. Je kan hierbij helpen door boeken te geven als cadeau en dan vooral in de sfeer van haar interesses. Houdt ze van paarden? Ga dan voor een boek met paarden in de hoofdrol. Is ze meer zwevend en houdt ze van magie? Kies dan een boek in die sfeer. De slagingskans van een geslaagd boek als kado meisje 10 jaar ligt hem in een combinatie van onderwerp en moeilijkheidsgraad. Kijk dus goed naar het meisje om tot een goed cadeau te komen.

2. Digitale camera

Knutselen is voor bijna alle leeftijden, maar doordat meiden van 10 jaar erg zelfstandig zijn kunnen ze echt prachtige kunstwerken al maken. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau kind 10 jaar dan zijn knutselspullen een aanrader. Ze kunnen namelijk eindeloos veel variëren met hun creativiteit, hun vaardigheden ontwikkelen en uiteindelijk kunnen ze het eindresultaat met veel trots zelf gebruiken of dragen. Het merk Grafix heeft knutselkoffers, waaronder een XXL-uitvoering met meer dan 500 onderdelen. Het merk Totum geeft je de mogelijkheid om Unicorn 3 armbandjes te maken en als ze zich wil voelen als een model dan heeft het merk TOPmodel allerlei boeken en haarkrijt om dat als cadeau te doen.

3. Muziekinstrument

Barbies zijn poppen die al jaren op de markt zijn en waar veel vrouwen mee opgegroeid zijn. De poppen hebben verschillende uiterlijke kenmerken en worden met verschillende accessoires geleverd. Hierdoor kunnen meisjes er urenlang speelplezier aan beleven door ze aan- en uit te kleden en verhalen ermee te spelen. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau meisje 10 jaar, dan zijn barbies een goede keuze.

4. Science kits

Nog steeds is LEGO een begrip in de wereld en daar worden de kinderen nog steeds mee groot gebracht. Dat komt omdat LEGO in alle soorten en maten te koop zijn en je er eindeloos mee kan variëren zonder beperkt te worden in de mogelijkheden. Juist daarom is het een ideaal cadeau kind 10 jaar. Ze kunnen namelijk eerst hun gebouw, voertuig of scenario bouwen en erna kunnen ze er hele verhalen mee fantaseren. Er zijn zoveel verschillende scenario’s maar als je kijkt naar de mogelijkheden voor meisjes dan zijn de ponywasstal, de mobiele modeboetiek, de honden reddingsfiets en de schildpadden reddingsvoertuig wel een aanrader.

5. Bouwset

Veel meisjes van 10 jaar hebben de make-up van hun moeder al wel een keer uit geprobeerd. Maar ze zijn eigenlijk nog te jong om die dure make-up te gebruiken op hun huidje. Daarom zijn make-up spullen als cadeau meisje 10 jaar een goede keuze als je op zoek bent naar iets. Je kan verschillende sets aanschaffen van 3 delen tot wel 44-delig.

6. LEGO Friends

Als je naar meiden van 10 jaar kijkt dan zie je zelfstandige mensjes die al een hoop ontwikkelingen hebben doorgemaakt in hun jonge jaren, maar die ook open staan om spelletjes te spelen. Samen spelletjes doen vinden ze leuk vanwege de interactiviteit onderling en het versterkt de band. Spelletjes voor meisjes 10 jaar is dus een mooi cadeau meisje 10 jaar. Er zijn veel verschillende spellen die je aan kan schaffen, maar echte aanraders zijn: RARA wat ben ik?, Stack-A-Mole Game, The Floor is Lava, Keer op Keer 2 dobbel, Jenga en Banana Joe.

7. Draagbare speaker

Veel meiden van 10 jaar dromen ervan om model te worden en het merk TOPmodel maakt dat mogelijk. Ze hebben diverse items waarmee meiden zich een echt model kunnen voelen of zich met mode bezig kunnen houden. Er zijn design boeken, stickerboeken, haarkrijg, make-up sets en gelpennen die je kan geven als kado meisje 10 jaar.

8. Modeset

Paarden zijn en blijven een liefde van veel meisjes 10 jaar. Als je op zoek bent naar een origineel kado meisje 10 jaar dan zijn paardenspullen dus spot on. Je kan met paardenspullen veel verschillende kanten uit. Als je op zoek gaat kom je uit bij speelfigurensets, puzzels, een echt hobbelpaard of strijkkralen. Meisjes die verzot zijn op paarden kunnen bijna alles wel waarderen wat met paarden te maken heeft.

9. Skateboard

Meiden van 10 jaar zijn graag buiten te vinden en dat is goed voor hun gezondheid zowel fysiek als mentaal. En hoe leuk is het dan als je speelgoed meisje 10 jaar aan haar geeft om buiten nog meer plezier te maken? Ze kan alleen buiten spelen maar ook met vriendinnen of met het gezin. Zo zijn er educatieve spellen zoals rivierstenen, het ouderwetse stoepkrijt maar ook een Bowling kegelspel.

10. Interactieve puzzel

Kookboek voor kinderen is een perfect cadeau meisje 10 jaar als ze het leuk vindt om koekjes en taarten te bakken. Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze dus waarom haar niet stimuleren in die passie? In de kookboeken kan je verschillende recepten terugvinden die ze misschien zelf al kan maken of anders met wat hulp. En erna kan ze het uitdelen of lekker samen opeten met haar gezin.

Speelgoed meisje 10 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed meisje 10 jaar dan kan je het in verschillende hoeken zoeken. Maak allereerst de keuze of je voor binnen- of buitenspeelgoed. En natuurlijk is het belangrijk om binnen je budget te blijven. Maar als je op zoek gaat naar een uniek cadeau is het goed om naar haar interesses te kijken. Ze is een zelfstandig persoon en is graag actief bezig of op ontdekkingsreis.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 10 jaar

Een cadeau meisje 10 jaar is soms een lastige keuze, maar als je kijkt naar haar interesses dan ben je al goed op weg. Als je gaat voor buitenspeelgoed dan kan ze zich alleen of met vriendinnen vermaken, zoals met de rivierstenen of stoepkrijt. Ga je liever voor binnenspeelgoed dan zijn poppen, zoals een Barbie, altijd een goede keuze. Ook LEGO blijft nog steeds een geweldig kado meisje 10 jaar en levert vele uren speelplezier op.

cadeau