10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 2 jaar

Op de leeftijd van 2 jaar beginnen meisjes de wereld om hen heen op een actieve en nieuwsgierige manier te verkennen. Het juiste speelgoed kan hun verbeelding stimuleren, hun creativiteit vergroten en hun fijne motoriek verbeteren. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat geschikt is voor hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Speelgoed dat interactie en sociale vaardigheden bevordert, kan ook nuttig zijn op deze leeftijd. Het kan hen helpen om te leren delen, samen te spelen en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kan speelgoed dat kleuren, vormen en cijfers introduceert, hun cognitieve ontwikkeling ondersteunen. Het beste speelgoed is veilig, duurzaam en stimulerend, en laat meisjes op een speelse manier nieuwe dingen ontdekken en leren. Door speelgoed te geven dat aansluit bij hun interesses en ontwikkelingsbehoeften, kun je hen helpen om plezier te hebben terwijl ze belangrijke vaardigheden ontwikkelen.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 2-jarige meisjes

Hoera! Wie is er jarig? Je eigen dochter, je nichtje, buurmeisje of de dochter van je vriendin? Eigenlijk maakt het niet uit wie er jarig is, een cadeau meisje 2 jaar kan een lastige opgave zijn. Inmiddels kan dit kindje achteruitlopen en springen, zelf haar jas aantrekken en begint zij haar eerste zinnen uit te spreken. Als je kijkt naar vaardigheden dan kan ze al kleuren en makkelijke puzzels maken. Genoeg mogelijkheden dus om een leuk cadeau te vinden. Hieronder 10 tips om een origineel cadeau uit te zoeken.

1. Kleurboek

Misschien kan het meisje nog niet helemaal tussen de lijntjes kleuren, maar een kleurboek is altijd een goed kado meisje 2 jaar. Op die leeftijd krabbelen en kleuren ze graag. Ze bewegen hun armen veel en zien graag de resultaten daarvan op papier. Als je op zoek gaat naar een kleurboek kan je talloze verschillenden aanschaffen. Kijk altijd naar de interesses van het kindje, zodat het makkelijk aansluit en stimuleert om er iets mee te doen. Er zijn bijvoorbeeld PAW Patrol kleurboeken, maar ook kleurboeken met dieren en zelfs met Unicorns.

4. Boekjes voor een meisje van 2 jaar

Voorlezen is voor álle leeftijden en als het meisje 2 jaar wordt dan kan ze ook al kleine verhaaltjes begrijpen. Zelf lezen zal nog niet lukken, maar des te leuker is het om voorgelezen te worden uit een boek vol met avontuurlijke verhalen. Ze kan mee lezen, luisteren én kijken in de boeken. Een voorleesboek is dus een ideaal cadeau kind 2 jaar. Ga voor de klassiekers, zoals Dikkertje Dap of Nijntje, of ga juist voor nieuwe avonturen die jezelf ook nog niet kent om het leuk te houden.

10. Wobbel

De nieuwe maar razend populaire Wobbel is een ideaal cadeau kind 2 jaar. Het is ‘niets meer’ dan een gebogen brede houten plank. Er is geen specifiek doel aan dit speeltoestel gegeven, juist om het creatieve brein van het kind te stimuleren. Je kan er eindeloos veel dingen mee doen, zoals erover heen lopen, erop wiebelen en erop kruipen maar je kan er ook vanaf glijden. Tussen het spelen door stimuleert de Wobbel haar balans en kracht.

Speelgoed meisje 2 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed meisje 2 jaar dan heb je nog weinig keuze uit waar ze echt helemaal zelf mee kan spelen, maar waar ze zich wel mee kan ontwikkelen. Het meisje van 2 jaar kan al simpele spelletjes spelen en puzzels op lossen, maar is ook bezig met haar balans en taal te ontwikkelen. Je kan dus speelgoed op verschillende vlakken aan laten sluiten bij haar ontwikkeling.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 2 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau kind 2 jaar dan kan je een Wobbel aanschaffen om haar balans en kracht te verbeteren, of je laat haar met poppenspeelgoed haar eigen avonturen beleven. Wil je iets praktisch geven? Dan is een peuterfiets een goede investering op langer termijn of een tipitent om ervoor te zorgen dat de rommel in de woonkamer beperkt blijft.

cadeau