10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 3 jaar

Op de leeftijd van 3 jaar zijn meisjes volop bezig met spelen en leren. Het juiste speelgoed kan hun creativiteit, fijne motoriek en sociale interactie stimuleren. Denk aan speelgoed dat taalvaardigheid, kleurherkenning en vormen ondersteunt. Rollenspel is ook populair. Kies veilig en uitdagend speelgoed dat past bij hun ontwikkeling.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 3-jarige meisjes

Als je op zoek bent naar cadeaus en speelgoed voor meisjes van 3 jaar dan kan het zijn dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel leuk speelgoed aan te schaffen, maar wat past nou écht bij de leeftijd van 3 jaar? Het maakt eigenlijk niet uit of het voor je eigen dochter is, voor het buurmeisje, je nichtje of de dochter van je vriendin. Als je er niet meer uit komt kan je met onderstaande tips alsnog binnen no time tot een goede keuze komen en een origineel cadeau geven.

3. Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel

Meisjes van 3 leren kleuren herkennen en stapelen, maar ook patronen herkennen en uitdiepen. Met Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel kan je het kind leren om kleuren te herkennen, maar ook om samen te spelen. Er zitten meerdere torentjes in het spel waardoor ze het ook samen kunnen spelen met anderen. Op die manier leren ze samenwerken, maar kan je ook kijken wie het snelste de toren af heeft.

6. Ik Leer Vormen en Kleuren

Er zijn verschillende merken die Ik leer Vormen en Kleuren methodes hebben ontwikkeld om te helpen bij de ontwikkeling van het meisje. Als je op zoek bent naar een leuk cadeau meisje 3 jaar dan kan je gaan voor educatief speelgoed waarvan ze nieuwe vaardigheden leren en verder ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld naar Jumbo Ik leer Vormen & kleuren of naar Loco Bambino – kikker ik leer puzzelen.

8. Wobbel

Een Wobbel is een ondefinieerbaar speelgoed eigenlijk, want er is geen standaard setting waarin je hem kan gebruiken. En dat is nu precies waarom een Wobbel een ideaal kado meisje 3 jaar is. Je kan namelijk je fantasie erop los laten gaan om hem te gebruiken. Het is een ronde houten plank in de vorm van een halvemaan en je kan er alles mee wat je ermee kan bedenken. Zo kan je hem gebruiken om op te klimmen, te lopen en te wiebelen. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden.

Speelgoed meisje 3 jaar

Speelgoed meisje 3 jaar vinden is een lastige opgave soms, maar hoeft met bovenstaande tips niet onmogelijk te zijn. Meisjes van 3 jaar zijn bezig met ontwikkelingen op het gebied van samenwerken, delen en concentratie. Hierdoor is er veel verschillend speelgoed dat kan helpen om haar te vermaken, maar ook haar ontwikkeling kan ondersteunen.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 3 jaar

De vraag welk cadeau je aan meisjes van 3 jaar geeft is soms lastig te beantwoorden, maar kijk altijd naar haar interesses. Door bij haar interesses aan te sluiten zorg je ervoor dat het speelgoed haar aandacht heeft. Je kan haar fantasie prikkelen door dikke stiften aan te schaffen, een Wobbel te laten gebruiken zodat ze ook lichamelijk actief is of haar met speelgoed eten en drinken in een speelgoedkeukentje laten spelen. Op die manier kan ze al op jonge leeftijd iets bijgebracht krijgen over het bereiden van voedsel.

cadeau