10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 5 jaar

Op 5-jarige leeftijd zijn meisjes vol energie en nieuwsgierigheid. Het juiste speelgoed kan hun verbeeldingskracht, creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren. Speelgoed dat actief spelen, samenwerking en sociale interactie aanmoedigt, is geweldig. Kies speelgoed dat veilig, duurzaam en geschikt is voor hun ontwikkelingsniveau.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 5-jarige meisjes

Een cadeau kopen voor een meisje van 5 jaar is soms een hele opgave. Want er is zoveel verschillend speelgoed op de markt en wat voor cadeau past nou bij haar? Eigenlijk maakt het niet uit of het om je eigen dochter gaat, om het buurmeisje of misschien wel je nichtje. Een cadeau voor een meisje kopen is lastig en daarom helpen onderstaande 10 tips jou om tot een goede en originele keuze te komen.

5. LEGO voor meiden

LEGO is enorm populair onder peuters en kleuters en is dus ook voor meiden een goed cadeau. Er zijn allemaal verschillende prijsklassen waarin je een LEGO-set kan aanschaffen. Ze kunnen er zelf mee spelen, maar ook met hun vriendjes en vriendinnetjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal of de LEGO City Politiestation maar ze hebben ook de Friends Mobiele bubbelthee stand Bouwset en een Huisdierenadoptie Café. Als je op zoek ben naar een origineel cadeau kind 5 jaar dan is het een aanrader om bij de LEGO-sets te kijken.

7. Make-upset voor kinderen

Een meisje van 5 jaar draagt nog geen echte make-up, maar vaak vinden ze het wel leuk om ermee bezig te zijn en te experimenteren. Van lippenstift, tot oogschaduw en rouge, het is ontzettend leuk en uitdagend om ermee bezig te zijn op die leeftijd. Voordat ze het make-uptasje van mama plundert, is het misschien beter om haar een eigen tasje te geven. Er zijn kleine sets die je aan kan schaffen, maar ook grotere sets. Het merk Martinelia heeft een Briefcase make-up set met 38 stuks, welke je ook mee kan neme op reis. Johntoy Make-up Set Isabella is driedelig in een mooie ronde vorm en voor een klein budget.

10. Playmobil

Naast LEGO en DUPLO is Playmobil ook een bekend merk van speelgoed en waarmee je meisjes van 5 jaar een groot plezier doet. Playmobil bestaat uit wat kleinere onderdelen dan DUPLO waardoor het geschikt is vanaf deze leeftijd. Je kan het vanaf nu dus als cadeau meisje 5 jaar aanschaffen. Voor jongens en meisjes zijn er verschillende sets die je aan kan schaffen, of gezamenlijk. Je kan bijvoorbeeld gaan voor de set Family Fun Camper met familie of Wiltopia Dierenverzorgingscentrum of de Country Ponypark.

Speelgoed meisje 5 jaar

Als je op zoek bent naar speelgoed meisje 5 jaar dan zijn er verschillende merken en type speelgoed waar je aan kan denken om het aan te schaffen. Een meisje van 5 jaar zit in groep 1, 2 of 3 van de basisschool en kan tot en met 20 tellen. Ze kunnen de reguliere vormen en kleuren benomen en ze zijn begonnen met het leren lezen en schrijven.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 5 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau meisje 5 jaar dan kan je het zoeken in de hoek van de poppen, zoals L.O.L. Surprise poppen of een interactieve babypop. Als het meisje meer van knutselen houdt zijn er speciale sets waarmee ze kunnen knutselen. Playmobil en LEGO voor meiden geeft haar de mogelijkheid om haar bouwspecialiteiten te tonen en erna op avontuur te gaan met haar poppetjes. En als je iets wilt kiezen waar het hele gezin wat aan heeft dan kun je altijd gaan voor spelletjes voor 5-jarige meisjes.

cadeau