10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 6 jaar

Op 6-jarige leeftijd zijn meisjes avontuurlijk en leergierig. Het juiste speelgoed kan hun verbeelding prikkelen en hen uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken. Speelgoed dat hun creativiteit, probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheden stimuleert, is ideaal. Kies speelgoed dat veilig, duurzaam en afgestemd is op hun ontwikkelingsfase.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 6-jarige meisjes

Een meisje van 6 jaar zit al in groep 2 of 3 van de basisschool en kan simpele rekensommetjes maken met optellen en aftrekken. Ze is begonnen met het leren klokkijken en is langzaam bezig met het leren fietsen. Ook zwemles is een onderdeel van het programma voor een A- en/of B-diploma. Een goede keuze maken voor een origineel cadeau meisje 6 jaar kan dan best lastig zijn. Want er is zoveel speelgoed op de markt, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Met onderstaande tips krijg je handvaten om in no time een perfect cadeau uit te kiezen.

1. Spulletjes van L.O.L

Het merk L.O.L. Surprise is een populair merk onder meiden vanwege hun verpakking maar ook vanwege de avonturen die ze ermee kunnen beleven. De poppen zitten namelijk in een plastic bal verpakt die in lagen moet worden uitgepakt. Elke laag geeft een klein stukje weg van wat er in de bal zit en zo is het uitpakken een hele onderneming, maar ook ontzettend spannend. Eenmaal de L.O.L. pop uitgepakt geeft je heel veel avonturen die je kan beleven. Dat maakt het dan ook een zeer geschikte keuze als speelgoed meisje 6 jaar.

2. Frozen speelgoed & poppen

De meeste 6-jarige meisjes zijn gek van Frozen en hoe leuk is het om het speelgoed daarop te laten aansluiten? De films zijn nog steeds razend populair en daarmee ook het speelgoed. Voor elk budget kan je een leuke keuze maken voor een cadeau meisje 5 jaar. Er is van Oral-B een Frozen tandenborstel, er is een Frozen step, Frozen Duplo, een spel van Frozen voor de Nintendo Switch en zelfs een kinderfiets met Frozen als thema.

3. Spelletjes voor meiden van 6 jaar

Meiden van 6 jaar kunnen heel goed al spelletjes spelen zonder directe hulp. Met twee personen of met het hele gezin is het dan ook leuk om er een middag voor uit te trekken. Spellen zoals Beverbende, The Floor is Lava, Dobble Classic, Janod Magnetibook en Pokémon TCG Scarlet & Violet Base Set zijn geode voorbeelden die je als cadeau kind 6 jaar kan geven.

4. LEGO Friends

LEGO nog steeds enorm populair onder kinderen, zowel jongens als meisjes. Niet alleen jongens vinden het prachtig om dingen te bouwen, maar meiden ook. Het is goed voor hun ontwikkeling om daarmee bezig te zijn. Het assortiment LEGO Friends is sinds 2012 verkrijgbaar in Nederland en heeft speciaal voor meiden verschillende sets. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld Aliya’s kamer speelset met minipoppetjes of de Vriendschapsboomhut en ook het Huisdieren opvangcentrum. Je hebt dus genoeg keuze als je op zoek bent naar LEGO Friends als cadeau meisje 6 jaar.

5. Houten poppenhuis

Als je op zoek bent naar het perfecte duurzame cadeau dat generatie op generatie overgegeven kan worden, dan is een houten poppenhuis de perfecte keuze. Het spelen met een poppenhuis spreekt voor de verbeelding en helpt met de fantasie te verrijken. Er zijn veel verschillende soorten en maten waaruit je kan kiezen. Het voordeel van een houten poppenhuis is dat je hem helemaal kan maken zoals je zelf wilt, je kan hem schilderen en zelfs verbouwen als je zou willen. Dit alles tezamen maakt het een ideaal cadeau meisje 6 jaar.

6. Make-up- en haarspullen voor kinderen

Misschien heeft het meisje van 6 jaar al een keer de make-up tas van haar moeder geplunderd en wordt het tijd voor haar eigen. Vrijwel elk meisje van 6 jaar vindt het leuk om met make-up te experimenteren maar is eigenlijk nog te jong voor echte make-up. Daarom zijn de make-up- en haarspullen voor kinderen een geschikte tussenstap. Er zijn speciale beautycases voor meisjes van 6 jaar voor een klein budget met oogschaduw en lippenstift, maar er zijn ook grote sets voor een groter budget met wel 38 stuks inhoud. Is het meisje geïnteresseerd in make-up? Ga dan voor make-up en haarspullen voor kinderen als cadeau meisje 6 jaar.

7. Babypop

Elk meisje is verzot op poppen en zo ook de babypop. Als je op zoek bent naar kado meisje 6 jaar dan is een babypop een goede keuze om haar allerlei avonturen te laten beleven. Er zijn verschillende babypoppen waar je uit kan kiezen, ook interactieve modellen. Kijk eens naar de Princess Coralie Interactieve babypop of de Cinqo-Dressy Dotty de Dalmatiërs als babypop om cadeau te geven.

8. Playmobil Princess

Het merk Playmobil is erg bekend en de serie Princess maakt het een ideaal cadeau meisje 6 jaar. De speelsets zijn uniek en voor elk budget valt er een keuze te maken. Er is bijvoorbeeld een kasteelbakkerij, een romantische paardenkoets, een prinsessenkasteel maar ook een kleedkamer. Zo kan het meisje al haar avonturen beleven alleen of met haar vriendinnen.

9. Verkleedkleren

Meisjes van 6 jaar vinden het geweldig om prinses te zijn bijvoorbeeld en zich te verkleden. Een mooi cadeau meisje 6 jaar is dan ook het aanschaffen van verkleedkleren. Jurken zoals een Eenhoorn jurk of een Doornroosje jurk vallen bij elk meisje in de smaak. Zij kan zich thuis omkleden en een ware prinses voelen, elke keer opnieuw.

10. Zelfleesboekjes

Een meisje van 6 jaar is bezig met lezen en is al toe aan zelfleesboekjes. In groep 3 van de basisschool leer je namelijk lezen en al gaat het nog met horten en stoten, er zit wel ontwikkeling in. Eenvoudige boekjes zijn dan ook geschikt als cadeau meisje 6 jaar om haar zelf te laten lezen. Voorbeelden van dit soort boekjes zijn Dolfje Weerwolfje, De Zoete Zusjes en De avonturen van Rutger, Thomas en Paco.

Speelgoed meisje 6 jaar

Ben je op zoek naar speelgoed meisje 6 jaar? Kijk dan naar haar interesses en sluit het cadeau daaropaan. Houdt ze van het spelen met poppen en avonturen beleven? Of is ze meer bezig met verkleden? Misschien is ze wel bezig met het gezin en wilt ze veel samendoen. Wat haar ontwikkeling ook is, ze zit waarschijnlijk in de 3e klas van de basisschool en is begonnen met leren schrijven en lezen. Hierdoor is er op het gebied van speelgoed meer mogelijk.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 6 jaar

Als je op zoek bent naar een origineel en leuk kado meisje 6 jaar dan kan je haar verblijden met poppen, met LEGO, Playmobil, verkleedkleren, zelfleesboekjes, Frozen, spullen van L.O.L. surprise of een houten poppenhuis. Welke keuze je ook maakt, als je zorgt dat het cadeau aansluit bij haar interesse dan kan je geen foute keuze maken.

cadeau