10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 8 jaar

Op 8-jarige leeftijd zijn meisjes nieuwsgierig en zelfverzekerd. Het juiste speelgoed kan hun creativiteit stimuleren en hun probleemoplossend vermogen vergroten. Speelgoed dat hen uitdaagt om te bouwen, te ontdekken en hun eigen interesses na te streven, is ideaal. Kies speelgoed dat hen inspireert en aansluit bij hun ontwikkelingsfase.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 8-jarige meisjes

Een meisje van 8 jaar kan inmiddels de tafels van 1 tot en met 10 uit haar hoofd, zit in groep 4 of 5 van de basisschool en begint zich meer bewust te worden van zichzelf en haar omgeving. Het kopen van speelgoed meisje 8 jaar is zo makkelijk nog niet. Tenminste, zo lijkt het. Want met onderstaande tips sla je nooit meer de plank mis als je haar een cadeau wilt geven, of het nu je eigen dochter is, je nichtje, het buurmeisje of de dochter van je vriendin.

1. Playmobil

Een ideaal cadeau meisje 8 jaar is speelgoed van het merk Playmobil. Tegenwoordig zijn de verschillende bouwsets van het merk razend populair en kunnen kinderen er urenlang plezier aan beleven. Het voordeel is namelijk dat je het eerst kan bouwen en erna ermee op ontdekkingsreis. Het meisje kan het zowel alleen doen als met vriendinnen waardoor het extra waardevol wordt als speelgoed. Er zijn verschillende sets zoals de kinderboerderij, kinderzwembad met whirlpool, Dollhouse leefkeuken en het prinsessenkasteel.

2. Skeelers voor een meisje van 8

Meisjes van 8 zijn zelfstandig, spelen buiten en kunnen al fietsen. Hun evenwicht en zelfstandigheid zijn ontwikkeld waardoor skeelers een mooi cadeau meisje 8 jaar is. Wel is het aan te raden om voor extra veiligheid te gaan zoals knie- en beenbeschermers, maar ook een helm. Het kan best voorkomen dat ze op haar snoetje gaat omdat ze haar evenwicht verliest of de stoep niet goed opstapt. Dan kan best een vervelend ongelukje zijn zonder beschermers. De schoenmaat van een gemiddeld meisje van 8 jaar is maat 34, maar check voor de zekerheid altijd de ouders als je deze voor haar wilt aanschaffen.

6. Fiets

Als je een wat groter budget hebt en een investering wilt doen, dan is een fiets een mooi cadeau meisje 8 jaar. Een fiets kan overal voor gebruikt worden. Ze kan er namelijk mee naar school, mee boodschappen doen, met vriendinnetjes op pad en met het gezin een rondje fietsen. Het is wel een investering met een hoger prijskaartje, maar het kan haar veel plezier geven en ook lichamelijke activiteit wat voor kinderen ontzettend belangrijk is. Je kan gaan voor een meisjes-model in een roze tint of een stoere mountainbike in de kleur zwart. Bij deze leeftijd past een 20 inch fiets over het algemeen.

8. Creatief speelgoed

Creatief speelgoed past altijd bij een meisje van 8 jaar. Ze vinden het namelijk allemaal leuk om creatief bezig te zijn met hun handen en nieuwe dingen te ontwikkelen. Je kan denken aan het tekenen van een kunstwerk, het maken van armbanden of het weven van patronen. Als je op zoek bent naar een mooi kado meisje 8 jaar kijk dan eens naar een spirograaf, een tekentafel of een knutselkoffer om haar creativiteit te stimuleren.

9. LEGO Friends

LEGO is een bekend merk van de blokjes die je op elkaar kan drukken om gebouwen, voorwerpen en andere dingen te bouwen. Het is al vele jaren een populair speelgoed onder kinderen en dat geldt nog steeds. Ben je op zoek naar een mooi cadeau meisje 8 jaar? Kies dan voor LEGO Friends. Het is een serie binnen het LEGO speelgoed dat speciaal voor meisjes is gemaakt. Er zijn verschillende scenario’s zoals een vriendschapsboomhut, een huisdieren opvangcentrum, Tiny house speelset met speelgoedauto, Donutwinkel, Emma’s kunstschool en een Huisdierenadoptie café.

10. Horloge

Op de leeftijd van 8 jaar kan een kind inmiddels al klokkijken en hoe handig is het dan om een tijd te kunnen afspreken? Een mooi cadeau meisje 8 jaar is dan ook een horloge voor haar verjaardag of andere gelegenheid. Zo hoeft het kindje nooit meer te vragen hoe laat het is, want ze kan zelf op haar pols kijken. Er zijn veel verschillende horloges voor kinderen op de markt in verschillende vormen, maten en kleuren. Je kan gaan voor een prinses-roze kleur of een stoere groene of zwarte.

Speelgoed meisje 8 jaar

Als je op zoek gaat naar speelgoed meisje 8 jaar dan kan je er rekening mee houden dat ze al kan rekenen, schrijven en lezen. Ze is dus toe aan verdieping in haar ontwikkeling en kan complexere vraagstukken aan dan een jaar geleden. Een meisje van 8 jaar is zelfstandig en maakt de wereld steeds bewuster mee, terwijl ze op de basisschool haar vaardigheden verder ontwikkelen.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 8 jaar

Een perfect kado meisje 8 jaar is afhankelijk van haar interesses en vaardigheden. Je kan haar een praktisch cadeau geven zoals ene horloge, een fiets, skeelers of juist een cadeau waarmee ze haar fantasie de vrije loop kan laten gaan zoals met LEGO Friends of verkleedkleding. Verder kan je nog een keuze maken voor creatief speelgoed waarmee ze haar eigen spullen kan ontwerpen, zoals een armband of het tekenen van een kunstwerk.

cadeau