10 x cadeaus en speelgoed voor meisjes van 9 jaar

Op 9-jarige leeftijd zijn meisjes nieuwsgierig en ontwikkelen ze hun eigen interesses en voorkeuren. Het juiste speelgoed kan hun creativiteit, probleemoplossend vermogen en sociale interactie bevorderen. Speelgoed dat hen uitdaagt, inspireert en helpt bij het ontdekken van nieuwe vaardigheden is ideaal. Kies speelgoed dat past bij hun groeiende persoonlijkheid en interesses.

kraamcadeau-meisje

De leukste 10 cadeaus voor 9-jarige meisjes

Is je dochter van 9 jaar jarig? Of misschien het kindje van je vriendin, nichtje of het buurmeisje? Een cadeau meisje 9 jaar is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Op deze leeftijd zijn meiden zelfstandig en dit eisen ze dan ook op. Ze kunnen inmiddels goed rekenen, kunnen omgaan met geld, houden van activiteiten en dingen ondernemen en hebben graag een eigen dagboekje om hun geheimen in op te schrijven. Met onderstaande 10 tips kan je het ideale kado meisje 9 jaar vinden.

1. Boeken

Niet elk meisje van 9 jaar houdt van boeken, maar hoe dan ook is het goed voor haar ontwikkeling. Als je op zoek gaat naar een boek dat bij haar interesses past, heb je best een groot slaginskans ook al is ze misschien geen boekenwurm. De ontwikkeling waarmee boeken helpen zijn de taal- en spraak, maar ook de woordenschat. Daarnaast helpt het stiekem ook met haar concentratie, want je kan alleen maar een boek lezen als je geconcentreerd bezig bent. Eigenlijk is het dus een goed cadeau meisje 9 jaar, zolang je maar iets aansluitend bij haar interesses zoekt.

2. Knutselspullen

Meiden van 9 jaar zijn graag actief bezig en genieten ervan om ook hun creativiteit de kost te geven. Knutselspullen helpen daar ideaal bij, want wat is er leuker dan je eigen gemaakte product dragen/gebruiken? Kijk eens naar het merk Grafix. Zij hebben bijvoorbeeld een Knutselkoffer XXL voor kinderen met meer dan 500 onderdelen. Maar zij hebben ook een knutselemmer in een kleiner model. Het merk Totum heeft Unicorn 3 armbandjes die je kan maken en het merk TOPmodel heeft bijvoorbeeld een designboek waarin het meisje zich kan uitleven. Een mooi kado meisje 9 jaar zijn dus knutselspullen waarop ze zich kan uitleven.

6. Spelletjes voor meisjes 9 jaar

Meisjes van 9 jaar zijn graag zelfstandig, maar vinden het ook leuk om dingen samen te doen met vriendjes of met het gezin. Daarom zijn spelletjes voor meisjes van 9 jaar een goede keuze als cadeau meisje 9 jaar. Ze kan namelijk een zelfstandige deelnemer zijn aan het spel en ook genieten van de interactie, terwijl ze tussendoor nog iets leert. Voorbeelden van leuke spellen zijn Jenga, RARA wat ben ik?, Banana Joe, Stack-A-Mole Game, The Floor is Lava en Keer op Keer 2 dobbelspel.

9. Buitenspeelgoed

Niets is zo fijn voor een kind om tijdig een frisse neus te halen en hoe fijn is het als dat spelend kan? Als je op zoek bent naar een mooi kado meisje 9 jaar dan kan je kiezen voor buitenspeelgoed. Je kan kijken naar insectennetten zodat ze insecten kan vangen of naar een Bowling kegelspel waar ze zelf mee kan spelen of met vriendinnen. Er zijn ook educatieve spellen zoals rivierstenen waarmee ze hun motoriek verder ontwikkelen en vergeet niet de ouderwetse stoepkrijt. Ze zijn er tegenwoordig in meer dan 64 kleuren, waardoor ze van de stoep een echt kunstwerk kunnen maken.

10. Kookboek voor kinderen

Als het meisje 9 jaar is geworden, dan kan ze naast koekjesbakken met mama ook zelf een klein beetje koken. Hoe leuk is het als ze haar eigen kookboek voor kinderen heeft om zelf kleine recepten te maken? Het zal misschien niet allemaal in één keer lukken, maar oefening baart kunst. En natuurlijk kan ze dat altijd nog met het gezin doen, maar dan net even met een unieke twist aan het baksel geven.

Speelgoed meisje 9 jaar

Ben je op zoek naar speelgoed meisje 9 jaar? Dan kan je veel verschillende kanten op, zowel voor speelgoed binnen als buiten. Je hebt te maken met een zelfstandige dame dat wel nog geholpen wil worden maar ook zeker zelfstandig wilt zijn. Ze kan goed rekenen, begrijpend lezen en schrijven. Haar ontwikkelingen zijn al een behoorlijk eind op weg, maar verdieping is altijd fijn.

Welk cadeau geef je aan meisjes van 9 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau meisje 9 jaar, dan kan je gaan voor binnen- of buitenspeelgoed. Buitenspeelgoed maakt het leuk om samen met vriendinnen of met het gezin te spelen, zoals een Bowling kegelspel of rivierstenen. Maar ook stoepkrijt blijft een leuk kado meisje 9 jaar en helpt haar bij haar creativiteit te ontwikkelen. Ga je voor speelgoed dat ze binnen kan gebruiken? Dan kan je gaan voor kookboeken, paardenspullen, make-up spullen of voor poppen. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk te kijken naar haar interesses zodat ze ook echt de behoefte voelt om aan de slag te gaan met wat ze krijgt en het niet ongezien in een kast te laten liggen.

cadeau