Kraamcadeaus voor jongen | De leukste kraamcadeau tips

Het maakt niet uit of het je zus is, je broer, je neefje, nichtje, een goede vriendin of de buurvrouw. Een bekendmaking van een zwangerschap is al bijzonder want er komt een klein wondertje aan. Nu blijkt na bijvoorbeeld een gender reveal party ook nog een keer dat het een jongen is of het wondertje is inmiddels geboren en daar is het geslacht bekend geworden. Hoe dan ook ben je op het punt gekomen dat je aan het kijken bent naar kraamcadeaus voor jongens. Maar hoe lastig is dat? Want je wilt niet met een standaard cadeau aankomen, maar je zit vaak ook beperkt aan een budget vast. De keuze is tegenwoordig reuze en het is vaak lastig om de juiste keuze te maken. Want als het te veel voor de hand ligt heb je misschien wel hetzelfde babycadeau jongen en je wilt eigenlijk een origineel kraamkado jongen.

cadeau-jongen

Leukste baby cadeaus voor jongen

De leukste baby cadeaus voor jongens beginnen toch eigenlijk wel hetzelfde als voor de meisjes; iets persoonlijks. Op dit moment is het trendy om kraamcadeaus te geven die gericht zijn op de persoon. Je kan dan denken aan een cadeau waar een iets op is geborduurd, gedrukt, geverfd of gegraveerd. Voor elk budget is er een kraamcadeautje jongen, zo zijn er budgets tot 15 euro, 25 euro maar ook tot 50 euro. Je kan het natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wilt, dat is helemaal aan jou en aan de ontvanger natuurlijk.

Je kan voor de leukste en een origineel kraamcadeau kijken naar sets met bijvoorbeeld een knuffeldoekje, de eerste schoentjes, een slaapzak, houten blokkenkar, een badjas, houten autobaan, badcape, loopauto of geboortestoeltje met als thema dat past bij het kindje In sommige gevallen is het misschien handig om met de ouders van de kraambaby te overleggen over bijvoorbeeld de kleur of de vormgeving. Maar alsnog heb je bij persoonlijke sets veel keuze voor kraamkado jongen en zeker als het gaat om een origineel kraamcadeau.

Kraamcadeau jongen tot 25 euro

Als je gaat kijken voor een kraamcadeau jongen tot 25 euro dan heb je al veel meer keuzemogelijkheden als je op zoek bent naar een kraamkado jongen dan dat je met een budget van 15 euro op pad gaat. Met een budget van 25 euro kan je in veel gevallen ook kiezen voor een persoonlijk cadeau door bijvoorbeeld in een bepaald thema, stijl of kleurcombinatie te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan nachtlampjes, autobanen, een geboortekoffertje, een pakket swaddles, een dromenvanger of een muziekmobiel in een bepaald thema of bepaalde kleur Van al deze cadeaus kan je kiezen voor een ‘standaard’ uitvoering in een neutrale kleur, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om ze voor een budget van 25 euro te kiezen voor een persoonlijke uitvoering in thema of kleur waardoor je een origineel kraamcadeau hebt.

Cadeau voor een baby jongen

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een baby jongen dan wil je een origineel kraamcadeau. Het vinden ervan is vaak nog niet zo makkelijk, daarom is het trendy om te zoeken naar iets persoonlijks. Het is een ware trend om de de babykamer van het kindje ergens in te laten terugkomen, zoals de kleur in badcape tot aan loopstoel en van romper tot aan geboortekist. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken en kan elk cadeau een origineel kraamcadeau worden als je de stijl combineert.

Speelgoed voor een baby jongen

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Dan is speelgoed voor een baby jongen niet altijd gemakkelijk om te vinden, maar toch makkelijker dan je denkt. Een goede keuze is namelijk altijd om het speelgoed persoonlijk te maken. Een mooie houten rammelaar met mooie kleuren die perfect bij de babykamer passen, geeft een heel mooi kraamcadeau. Wil je voor iets anders gaan, zoals kleding? Ook dan is het mogelijk om een thema of babykamer terug te laten komen erin. Denk bijvoorbeeld aan het thema of de kleuren. Hou altijd rekening met het budget dat je wilt uitgeven, maar een origineel kraamcadeau kan je ook vinden in speelgoed voor een baby jongen en hoeft niet iets duurs te zijn.

Oorsprong kraamcadeaus

De geschiedenis van kraamcadeaus begint nog voor de kraammand. In de 17e eeuw werd bij de geboorte traditioneel als kraamcadeau zilver gegeven. Zo werden er bijvoorbeeld geboortelepels gegeven met een gravering van een naam en geboortedatum erin. Een van de redenen dat zilver werd gegeven is dat het eenvoudig was om deze later weer op te smelten, bijvoorbeeld na overlijden. Voor de 17e eeuw was zilver vooral besteed aan de hoge adel vanwege de dure prijs, maar toen de wereldhandel op gang kwam konden ook lagere bevolkingsgroepen aan zilveren kraamcadeaus komen. Nog later werden daar speeltjes aan toegevoegd zoals houten rammelaars. Tegenwoordig zijn de kraammanden helemaal trend. Je geeft deze aan de moeder van de geboren zoon. Van oorsprong bestond een kraamcadeau uit acht cadeaus die tijdens de (feestelijke) kraamtijd konden worden gebruikt. Op die manier kan de moeder iedere dag een cadeautje uitpakken en gebruiken. Hieronder vind je voor de moderne tijd de leukste kraamcadeau tips.

cadeau