Kraamcadeaus voor meisje | De leukste kraamcadeau tips

Of het nu voor je beste vriendin is, je zus of de buurvrouw, een kraamcadeau is iets unieks dat je niet elke dag geeft en wat je toch graag origineel wilt houden. Tegenwoordig kan je heel veel verschillende kanten op en daarom is het ook leuk om te neuzen tussen alle kraamcadeaus voor meisjes. Maar er is zoveel dat het ook kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet en eigenlijk niet meer weet wat je moet kiezen. Begin altijd met een budget vast te stellen wat je wilt uitgeven en gebruiken. Hou je hier ook aan, want voor je het weet zit je ineens op het dubbele omdat je toch nog iets zag wat ook leuk is om te geven als kraamcadeau. Als je het budget hebt vastgesteld kan je kijken naar wat er bij de nieuwe mama en het nieuwe gezin past. Met onderstaande leukste kraamcadeau tips heb je in no time een origineel en uniek kraamcadeau voor meisjes uitgezocht.

kraamcadeau-meisje

Leukste baby cadeaus voor meisjes

Laten we beginnen bij de geschiedenis van kraamcadeaus. Ze bestaan namelijk al eeuwen en vroeger in de 17e eeuw werd er vaak zilver gegeven met een gravering erin. De gravering kon bestaan uit de naam en de geboortedatum bijvoorbeeld. Zilver was in eerste instantie alleen beschikbaar voor de hoge adel vanwege de hoge kosten, maar later kon de rest van het volk het ook aanschaffen door de opkomst van de wereldhandel. Tegenwoordig gaan kraamcadeaus verder dan een zilverbestek en des te leuker is het om een origineel kraamcadeau uit te zoeken.

Als je op zoek bent naar de leukste baby cadeaus voor meisjes dan is een roze tint altijd welkom, of juist iets met een romantisch patroon erin. Sommigen houden meer van neutrale kleuren omdat dat misschien beter bij de babykamer past, maar met een licht roze kleur of tint zit je als baby cadeau meisje altijd goed. Je kan al beginnen bij cadeaus tot 15 euro maar eigenlijk kan je het zo bont maken als je zelf wilt. Houdt in elk geval wel altijd rekening met je eigen budget, want soms is hoe gekker niet altijd een juiste keuze voor jezelf.

Kraamcadeau meisje tot 15 euro

Als je gaat kijken naar een kraamcadeau meisje tot 15 euro dan zijn er meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn namelijk hele leuke persoonlijke cadeaus te vinden die je voor een meisje kan aanschaffen en die of een mooie sierwaarde hebben of die praktisch handig kunnen zijn voor mama en/of papa. Er zijn namelijk tal van voorleesboekjes voor een fijne prijs tot 15 euro. En al denk je misschien dat een baby er niets van begrijpt en voorlezen geen nut heeft, dat heeft het wel degelijk. Ook al is het begrip van het verhaal nog ver te zoeken, een baby kan wel leren van de spraak. Daarnaast zijn er voor baby ook kleine kleurenboekjes met hoge contrasten waardoor je al vroeg kan beginnen met het leren van boekjeslezen.

Verder zijn er nog tal van praktische cadeaus waar je naar kan kijken als je op zoek bent naar een kraamcadeau meisje tot 15 euro. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere hydrofiele doek, rammelaars, speelgoed voor in bad, knuffels of een uniek rompertje.

Kraamcadeau meisje tot 25 euro

Heb je een iets groter budget en ben je op zoek naar kraamcadeau meisje tot 25 euro? Ga dan eens op zoek naar een schattige outfit, houten speelgoed, bijtringen of een tandendoosje. Let er wel goed op dat als je iets uitkiest, dat het ook bij het seizoen past. Denk bijvoorbeeld aan een zomerjurkje in een te kleine of te grote maat, terwijl het kindje in de winter wordt geboren. Het zou erg jammer zijn als het kraamcadeau niet gebruikt kan worden, wacht daarom tot het laatste moment of tot de baby er al is om er zo voor te zorgen dat je de juiste maat aanschaft.

Kraamcadeau meisje 50 euro

Heb je een ruimer budget en wil je op zoek gaan naar kraamcadeau meisje 50 euro? Stel dan bijvoorbeeld een babypakket samen en denk dan ook aan de ouders. Stop er leuke kleine dingen in voor de baby, maar verwen mama en papa ook een beetje. Wil je iets geven voor de toekomst en investeren in de ontwikkeling van het meisje? Kijk dan eens naar een loopauto zodat die er al staat voor als ze wat groter is. Als je het echt niet weet dan kan je altijd nog een cadeaubon aanschaffen, zodat de kersverse ouders zelf een keuze kunnen maken.

Cadeau voor een baby meisje

Een origineel kraamcadeau is niet heel lastig te vinden, zeker niet als je begint met het vaststellen van je budget. De keuze is enorm tegenwoordig als je op zoek bent naar een cadeau voor een baby meisje. Je kan ervoor kiezen om iets leuks te geven, iets grappigs of juist iets praktisch. Welke keuze je ook maakt, kijk altijd naar het gezin waar het heen gaat en zorg dat het bij hun wensen van opvoeden aansluit.

Speelgoed voor een baby meisje

Ouders krijgen nogal veel speelgoed voor een baby meisje al het kindje op komst is. Juist daarom is het leuk om te gaan voor een origineel kraamcadeau. Bij elke leeftijd past ander speelgoed en daarom is het juist leuk om niet per se voor de eerste weken iets uit te zoeken, maar juist voor de langer termijn. Investeer in de ontwikkeling van het kindje en kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden om haar te stimuleren op langer termijn. Zo kan je gaan voor een rammelaar, maar ook voor voorleesboekjes als je een klein budget hebt. Heb je een groter budget dan kan je kijken naar bijvoorbeeld een loopauto. Als je op zoek bent naar speelgoed tot 6 maanden kies dan voor grover speelgoed en voor de maanden erna werken muziekjes vaak heel goed. Maar wil je toch voor iets klassieks gaan? Ga dan op zoek naar een leuke outfit als cadeau voor een baby meisje.

cadeau